• Cosplay

    Kimberly

Thema-avond Fotoclub de Betuwe

14-06-2018, 13:42 | Lezersnieuws | Secretaris Fotoclub De Betuwe

Datum:

dinsdag 10 juli 2018, 19:30 tot 21:45

Locatie:

J.H. L.-van Herwaardenstraat 2
19Mr. Aafjesschool
Meteren

Elke tweede en vierde dinsdag van de maand komen de leden van Fotoclub de Betuwe bij elkaar. De tweede dinsdag van de maand is gewijd aan een thema. Voor de pauze bespreken we de ingezonden foto's, na de pauze presenteren wij het thema voor de volgende maand met behulp van een powerpointpresentatie. Deze presentatie is beschikbaar voor de leden zodat ze deze thuis rustig door kunnen nemen en als leidraad kunnen gebruiken voor de opdracht.

Het thema van de maand juli is Re-enactment of Cosplay. Re-enactment is strikt gesproken het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen, meestal op de plaats waar deze oorspronkelijk plaatsvonden, door deelnemers in historisch kostuum. Cosplay (van oorsprong Japans) is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. In de ruimere zin van het woord verwijst cosplay naar alle gekostumeerde rollenspellen buiten het podium om, ongeacht de culturele context. Opdracht: maak hier een mooie (portret)foto van.

Wat voor foto's er ook ingezonden worden, ons doel is met plezier bezig zijn met fotografie en onze kennis en vaardigheid vergroten door middel van opdrachten en workshops. We bespreken elkaars werk op een positieve en opbouwende manier.

We zijn een kleine club met leden van 20-80 jaar. Wil je eens een avond bijwonen? Iedereen kan vrijblijvend twee avonden meekijken. Kijk op onze website voor meer informatie: www.fotoclubdebetuwe.nl