• Les Premiers Les Derniers, vrijdag 23 en woensdag 28 december bij LingeFilm

    filmdepot.nl
  • Huisdiergeheimen, incl KIDS-activiteit, woensdag 28 december bij LingeFilm

    filmdepot.nl

Twee komedies bj LingeFilm: Les premiers les derniers en Huisdiergeheimen

15-12-2016, 19:40 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 23 december 2016, 20:30 tot woensdag 28 december 2016, 22:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
LingeFilm, gevestigd in De Pluk
Geldermalsen

Niet te missen; de (bijna) laatste films van het jaar 2017 bij LingeFilm! Allebei komisch maar ze zijn totaal verschillend. Je wordt verwend met de absurde Franstalige komische misdaadfilm Les premiers les derniers op vrijdag 23 december en woensdag 28 december. Op woensdagmiddag 28 december kun je naar de animatiefilm Huisdiergeheimen. Voorafgaande aan de film is er een leuke activiteit van LingeFilm KIDS.

Is het een western? Is het een sprookje? Is het een misdaadkomedie over het einde der tijden? Er zijn zelfs verwijzingen naar de Bijbel als er een man op de proppen komt met een gat in zijn hand die zichzelf Jezus noemt. Recensenten van de Volkskrant en De Morgen zien allerlei genres terug en zijn zeer enthousiast over Les premiers les derniers. Bouli Lanners die eerder Eldorado en Les Géants regisseerde heeft weer een bijzonder werkje afgeleverd. Lanners, die zelf een hoofdrol speelt als premiejager Gilou, is samen met zijn al even oude partner-in-crime Cochise op zoek naar een telefoon met belangrijke informatie. Dit apparaat blijkt in handen van een jong stel dat over dezelfde verlaten prairie zwerft en op zoek lijkt naar, ja naar wat eigenlijk? Het is onvermijdelijk dat de stellen elkaar tegenkomen met zeer onverwachte afloop. Mocht je twijfelen waar je in terecht gaat komen? Een film met een beetje van alles tegen een western achtergrond van verlaten en troosteloze landschappen. En je zult in ieder geval flink lachen.

Altijd al willen weten wat je huisdieren doen als je naar school gaat? Missen ze je eigenlijk wel? En gedragen ze zich wel als ze door een ander worden uitgelaten? In de komische film Huisdiergeheimen (The secret life of pets) kom je alles te weten, misschien wel meer dan je eigenlijk zou willen. De meeste huisdieren blijken tijdens werktijd van hun baasjes samen te komen in een van de New Yorkse appartementen en ongegeneerd te roddelen over hun eigenaren. Terriër Max is anders. Hij leeft een luizenleven en houdt veel van zijn bazin. Als zij de deur dichttrekt zit hij sip te wachten tot ze terugkomt. Dat verandert als hij ongevraagd een vriendje krijgt, de vuilnisbakkenhond Duke.

LingeFilm KIDS heeft vanaf 14.00 uur een activiteit georganiseerd. Neem je knuffel mee en laat hem onderzoeken door dierendokter Sacha van Dam van Dierenpraktijk West Betuwe. Voor alle tekenliefhebbers: Teken je huisdier of knuffel en maak kans op mooie Huisdiergeheimen-prijzen van Top1Toys.