• Ton den Boon

    privé

Woordenboek van de Dood door Ton den Boon

11-10-2018, 21:56 | Lezersnieuws | Ina Hakkert

Datum:

zondag 4 november 2018, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Kerklaan 6
Kerk Heesselt
Heesselt

Lezing over het Woordenboek van de Dood door Ton den Boon

De vrijwilligers van Historisch Cultureel Centrum Heesselt verwelkomen u graag bij de lezing over het Woordenboek van de Dood in de kerk van Heesselt.

Datum: 4 november Tijd: 16:00 uur Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6 Entree: ?10,00 inclusief drankje na afloop Vrienden van Stichting Kerk Heesselt en bij reservering ?2 korting. Reserveren via: 06 23 949 752, Annemart Vahl, of per e-mail: info@kerkheesselt.nl

Over die rijke woordenschat rond de dood (en over beeldenrijkdom rond datzelfde onderwerp) houdt woordenboekmaker Ton den Boon een lezing in de Kerk in Heesselt. Hij werkt al jaren aan het Woordenboek van de Dood en zal op luchtige wijze de metaforen, de woorden en uitdrukkingen bespreken die schrijvers en dichters maar ook gewone stervelingen gebruiken om alles wat met de dood te maken heeft, te benoemen (en zo een plaats te geven in hun leven). Daarbij laat hij geregeld dia?s van schilderijen, tekeningen en prenten zien waarmee kunstenaars de woorden en uitdrukkingen rond de dood hebben verbeeld.

Na de lezing is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.