• workshop 5 september

    AV

Workshop Beter Filmen met je Smartphone in De Pluk

17-08-2016, 16:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 5 september 2016, 19:30 tot 22:00

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Iedereen weet wel dat je met een smartphone kunt filmen, en veel mensen maken gebruik van die handige broekzakcamera, waar je ook nog mee kunt bellen. Met wisselend resultaat...

Annelotte Verhaagen, documentairemaker, coach en trainer van www.filmenmetjesmartphone.nl geeft al jaren les in filmen en ziet steeds meer deelnemers in haar trainingen en workshops die video in hun werk willen gebruiken: "Als zzp'er of werknemer in zorg, communicatie of onderwijs heb je heel veel te maken met bewegend beeld. Veel mensen willen dan ook wel iets met video, soms worden ze ook door hun werkgever gestimuleerd om filmpjes te maken voor een bedrijfswebsite, facebookpagina of een presentatie (journalisten bijvoorbeeld). Ook een videop[itch of sollicitatiefilmpje, of een levensverhaal met interviews is nu heel populair. Maar hoe je zelf een presentabele video kunt produceren en inzetten, dat is voor velen nog een flinke drempel." Deze workshop geeft je een eerste aanzet om met eenvoudige middelen (of dat nu je smartphone is of een camcorder of fototoestel met filmfunctie) een aantrekkelijke en boeiende video te maken. De cursus bestaat uit twee onderdelen: een online deel met een eerste kleine opdracht, en de workshop op 5 september.

Na deze training ben je in staat om meer uit je eigen digitale smartphone/videocamera te halen, en kun je je eerste eigen professioneel ogende filmpje publiceren via social media of natuurlijk op een computer of tv vertonen. Je hoeft geen technisch inzicht te hebben, of de duurste apparatuur, beter filmen is voor iedereen mogelijk.

Met deze workshop werkt filmenmetjesmartphone.nl samen met Filmtheater LingeFilm. Op 8 oktober is in De Pluk in Geldermalsen een Film & Food festival, met veel films en demo's en proeverijen. Een zaal is gereserveerd voor korte films die gemaakt zijn door ambitieuze amateurs. Tussen de films door zijn er miniworkshops en geeft Annelotte Verhaagen tips voor filmen met je smartphone. Heb je een filmpje met het thema 'food', stuur het (via een link of wetransfer) naar info@annelotteverhaagen.nl en maak kans op een gratis workshop!

De workshop is op: maandag 5 september

Locatie: MFC De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen

Tijd: 19.30-22.00 uur

Kosten voor de totale cursus (inclusief eBook): € 47,50

Meer info en aanmelden: info@annelotteverhaagen.nl, 06-29022848, www.filmenmetjesmartphone.nl