• Er is altijd wel iets te filmen

    annelotte verhaagen
  • vloggen of een kleine docu maken, het kan!

    AV
  • zelf oefenen is belangrijk

    annelotte verhaagen

Workshop Filmen met je smartphone

01-03-2017, 22:11 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 maart 2017, 19:30 tot 22:00

Locatie:

Rijksstraatweg 64, Geldermalsen
De Pluk
Geldermalsen

Op 15 maart is er weer een workshop (Beter) Filmen met je Smartphone in MFC De Pluk in Geldermalsen. Op verzoek van deelnemers aan vorige edities van deze workshop is er nu voor het eerst ook - een week later op 22 maart - een workshop Monteren met je smartphone.

Iedereen weet wel dat je met een smartphone kunt filmen, en veel mensen maken gebruik van die handige broekzakcamera, waar je ook nog mee kunt bellen. Met wisselend resultaat... De video-amateur wordt al snel herkend aan de schokkerige beelden, het slechte geluid en de overdaad aan effecten en muziekjes. Tegelijkertijd vraagt de huidige tijd om veel en actuele en aantrekkelijke content in de vorm van video's. Journalisten maken niet alleen een doorwrocht geschreven verhaal, maar leveren daarbij een filmpje voor op de facebookpagina. Communicatiemedewerkers hebben steeds vaker behoefte aan korte filmpjes die hun organisatie beter zichtbaar maken voor de medewerkers en de doelgroep. Steeds meer (zelfstandig) professionals vinden hun weg naar de compacte en laagdrempelige trainingen van Filmenmetjesmartphone.nl.

In deze korte avondworkshops krijg je een aantal tips aangereikt, waarmee je met eenvoudige middelen (of dat nu je smartphone is of een camcorder of fototoestel met filmfunctie) een aantrekkelijke en boeiende video kunt maken. De voorbereiding begint met het lezen van een eBookje en het maken van een eerste eenvoudige opdracht. Deelnemers nemen hun eigen smartphone of andere digitale videocamera mee. In de eerste workshop ligt de nadruk op het maken van goede beelden, in de workshop monteren leer je hoe je die beelden met een eenvoudige app tot een complete video kunt monteren.

Na deze workshops heb je een begin gemaakt om:

* beelden te maken die het aanzien en -horen waard zijn

* een interview op een professionele manier in beeld te brengen

* een verhaal te vertellen in slechts enkele shots

* je video via social media, youTube, of op je website te publiceren

De workshops zijn op: woensdag 15 en woensdag 22 maart in MFC De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen | Tijd: 19.30-22.00 uur | Kosten (inclusief eBook): € 49,50 per workshop.

Meer info en aanmelden: info@annelotteverhaagen.nl, 06-29022848, www.filmenmetjesmartphone.nl