Workshop hondenmassage-vuurwerkangst

13-09-2018, 16:03 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 12 oktober 2018, 19:30

Locatie:

Rijksstraatweg 64
De Pluk
Geldermalsen

Workshop hondenmassage helpt bij vuurwerkangst.

Ook dit jaar organiseert hondenschool WinWin workshops hondenmassage met als thema ?vuurwerkangst? in De Pluk? in Geldermalsen. Het einde van het jaar lijkt nog ver weg, maar het is tijd om onze honden op tijd voor te bereiden op de jaarwisseling. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe uw hond deze voor ons mensen zo feestelijke periode ervaart? Een kruitdamp vult de lucht, harde knallen omringen ons en er zijn lichtflitsen. Uw hond weet niet waar het vandaan komt, de prikkels stoppen niet en weglopen heeft geen zin. Wat zou u doen als u een hond was? Vuurwerkangst komt bij veel honden voor. Het begint doordat de hond schrikt van een onverwachte knal of u schrikt zelf! Uw hond voorbereiden op Oud en Nieuw maakt onderdeel uit van de opvoeding en in de meest ideale situatie is uw hond niet angstig. Vuurwerk moet vertrouwd zijn. Helaas is de hond niet altijd voorbereid op knallen. Ook komt het voor dat uw hond kort voor de feestdagen toch angstiger blijkt dan verwacht. Hondenmassage kan helpen om uw hond door deze dagen heen te helpen. Vuurwerk gaat gepaard met stress. Omgaan met stress betekent leren ontspannen. Met een ontspanningsmassage leert u uw hond ontspannen. Voor de eerste keer toepassen van deze massagetechnieken op Oudjaarsavond gaat niet werken. Uw hond moet tijd hebben om aan de massage te wennen en u heeft tijd nodig om de technieken onder de knie te krijgen. Om die reden organiseert hondenschool WinWin workshops hondenmassage op de volgende dagen: 12 oktober, 26 oktober en 9 november. In de workshop leert u massagetechnieken waar u direct mee aan de slag kan. Deze avond wordt uitleg gegeven over hondenmassage en de effecten daarvan. Bovendien is het mogelijk deze workshop samen met uw eigen hond bij te wonen.

Nieuwsgierig? Inschrijven kan per mail info@hondenschool WinWin.nl of bellen 06 52 52 09 53. Bij inschrijving naast uw naam en telefoonnummer ook de naam, het ras, het geslacht en de leeftijd van uw hond doorgeven. En niet te vergeten op welke dag u wenst deel te nemen!

De kosten van een workshop bedragen ? 45 met hond en ? 35 zonder hond. Voor koffie of thee is gezorgd. Datum: 12 oktober, 26 oktober en 9 november 2018 Aanvang: 19.30 uur Locatie: De Pluk, Geldermalsen