• Workshop 'Introductie triggerpoints en yoga' door Yoga Tricht

    Yoga Tricht

Workshop 'Introductie triggerpoints en yoga' door Yoga Tricht

04-09-2016, 19:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 8 oktober 2016, 10:00 tot 12:30

Locatie:

Johan Frisoplaats 1, Tricht
Dorpshuis Tricht
Tricht

Veel mensen kampen met pijnklachten: nek-, schouderpijn, onderrugpijn, hoofdpijn, etc. Vaak spelen triggerpoints, kleine spierknopen, hierbij een rol. Ook steeds meer masseurs en fysiotherapeuten werken hiermee (o.a. met dry needling). Wat zijn triggerpoints nu eigenlijk? Waar zitten triggerpoints? Hoe beïnvloeden ze je pijnklachten en je yogabeoefening? En kun je hier zelf iets aan doen?

Yoga Tricht organiseert een workshop die ingaat op bovenstaande vragen. Het is een hele praktische workshop met een stukje theorie over de symptomen en de oorzaken van triggerpoints. In yoga houdingen ga je onderzoeken hoe pijnklachten en triggerpoints (mogelijk) een rol spelen bij jouw beoefening. Aan de hand van één of twee veel voorkomende pijnklachten maak je een eerste kennismaking met (zelf)behandeling door massage en oefeningen. We sluiten af met een serie yoga oefeningen, waarin je direct zelf kunt ervaren wat het effect is van je (zelf)behandeling. Tussendoor is er ruimte voor vragen en een pauze met iets lekkers.

De worshop wordt gegeven door gastdocent Lieke de Winther van Yoga Lieke uit Nieuwegein. Lieke is gediplomeerd yogadocent en lid van de beroepsvereniging (VYN). Naast het geven van yogalessen begeleidt ze mensen bij pijnklachten door o.a. het (zelf)behandelen van triggerpoints via massage.

De workshop wordt georganiseerd door Yoga Tricht op zaterdagochtend 8 oktober 2016 van 10:00 - 12:30u in het dorpshuis van Tricht. De kosten voor deze workshop zijn € 35,- inclusief massagebal.

Aanmelden via www.yoga-tricht.nl of per email info@yoga-tricht.nl