• La Ocasión

Zwierige walsen en melancholische milonga's op KunstFort Asperen

04-02-2016, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 februari 2016, 14:00 tot 17:00

Locatie:

Acquoy

Net terug van een tournee op Aruba en Curaçao en nu op KunstFort Asperen; tango-ensemble La Ocasión speelt intieme en spannende muziek uit de gouden jaren van de tango. Kom dansen en luisteren op zondag 21 februari van 14.00 tot 17.00 uur tijdens het Cultuur Café in de Taveerne. Gratis entree, vrije in- en uitloop.

De wieg van de tango stond in Buenos Aires, aan het einde van de negentiende eeuw, waar Afrikaanse ritmes met Europese harmonieën samensmolten. De dans beleefde tussen 1930 en 1950 zijn gouden jaren, 'la época de oro'. De tango overleefde dictaturen, werd beïnvloed door klassieke muziek en jazz, maar behield altijd zijn karakter.

La Ocasión bestaat uit zangeres Evelyne Montens, Erik Evenhuis op accordeon, Willem Gotink op gitaar en Pamela Mercera op cello. Sinds 1993 treden ze op in binnen- en buitenland met hun afwisselend dansrepertoire. Ze maken de muziek dienstbaar aan de danser, zoals de klassieke Orquestas Tipicas dat deden. Ook voor de luisteraars die de dansvloer liever links laten liggen, wacht een muzikale ervaring, met modernere stukken van Atahualpa Yupanqui en Ástor Piazzolla.

Kom genieten van muziek, dans, hapjes en drankjes in de Taveerne van KunstFort Asperen.