• De eigen voordeuren van bewoners van Zorgcentrum Ravestein

    Anita Moolhuizen

“Eigen voordeur” voor bewoners van zorgcentrum Ravenstein

21-06-2018, 13:56 | Lezersnieuws | Anita

Op 20 juli hebben bewoners van Ravestein in Geldermalsen een “eigen voordeur” overgedragen gekregen door de Stichting Vrienden van Ravestein. In een zorgcentrum geeft een “eigen voordeur”, ouderen het gevoel van een eigen woonruimte.
Bewoners of de familie van bewoners mochen zelf hun eigen voordeur uitkiezen. Nu hebben de ze net zo’n soort voordeur als ze vroeger zelf hadden. Dit draagt eraan bij dat bewoners zich thuis voelen en meer privacy ervaren. Ook kunnen ze nu makkelijker hun eigen kamer vinden.

Maar de Stichting Vrienden van Ravenstein heeft niet alleen zorg gedragen voor een “eigen voordeur”, over enkele weken wordt er ook een mobiele keuken geleverd. Over het eten wordt in een zorgcentrum veel gemopperd. Ouderen doe je geen groter plezier dan met ze te koken. Lekker hakken, snijden, roeren en de geur van gerechten uit oude kookboeken opsnuiven. Dit draagt ook bij aan het gevoel van thuis, wat ervoor zorgt dat de bewoners zich meer op hun gemak voelen.


De doelstelling van de Stichting Vrienden van Ravestein is ervoor zorgen dat zorgcentrum Ravestein extra hulp krijgt om het leven van de bewoners te veraangenamen. In het bijzonder zet zij zich in voor activiteiten waardoor de bewoners van dit zorgcentrum betrokken blijven bij en zich thuis voelen binnen de gemeenschap van Geldermalsen en omstreken.
 

Sinds de oprichting van onze stichting op 23 februari 2005 hebben wij voor de bewoners van zorgcentrum Ravestein veel gerealiseerd. Zoals de aanleg en inrichting van twee belevingstuinen en een fitnesstuin, bijdragen aan de jaarlijkse vakantie voor bewoners, de inrichting van een breed opgezette ontmoetingsplaats, aanschaf van rolstoelen, twee-zits-fietsen, een verrijdbaar podium, verlichtingsapparatuur, een personal computer voor de huisomroep, een fietslabyrint, een orgel voor zangbijeenkomsten en kerkdiensten, een rolstoelbus en vorig jaar de zorgrobot Zora.