• deelneemsters namens GVG

    Lily-Ann Hooisma

10 medailles voor jongste turnsters GVG

07-05-2019, 11:00 | Lezersnieuws | GVG

Op zaterdag 4 mei mochten de allerjongste turnsters van Gymnastiek Vereniging Geldermalsen meedoen aan een vriendschappelijke wedstrijd in Wijchen. Maarliefst 10 medailles werden door onze 13 deelneemsters behaald. 

Het wedstrijddebuut was er voor Nour Alargha, Sophie van Doesburg en Lenthe van Grinsven. Ondanks een jonge leeftijd, namelijk alle drie geboren in 2013, maakten zij indruk op het publiek en de jury. Ze moesten het opnemen tegen turnsters van een jaar ouder wat natuurlijk erg lastig is. Toch wist Lenthe heel knap beslag te leggen op het brons, mede door een prachtige balkoefening die werd beloond met het allerhoogste cijfer. Sophie werd 10e en Nour 11e. 

Julia Vorstenbosch mocht ook haar eerst turnwedstrijd turnen, bij de pre-pre instap D2 nam zij het op tegen Penina Struijk. Penina kreeg het goud om gehangen en Julia het zilver. 

Tyra Hartmans en Shannan Collard mochten ook een tweestrijd uitvechten. Het grootste verschil werd gemaakt op de brug, waar Shannan een hogere moeilijkheid laat zien. Op de overige toestellen lagen de cijfers een stuk dichter bij elkaar. Shannan mocht op het hoogste podium plaatsnemen, Tyra werd tweede. 

Bij de pré instappers N3 liet Nynke van Bree duidelijk progressie zien op sprong en rek, maar helaas ging de balk niet zoals gehoopt. Ze werd 3e. 

Meike Broekman, Ingeborg Alderliesten en Fenne van de Water (pré instap D1) begonnen alledrie zeer sterk op de balk en ze noteerden hier dan ook de drie hoogste scores. Het was snel duidelijk dat Ingeborg en Meike het goud en zilver zouden gaan verdelen. Op 3 toestellen waren de verschillen erg klein, maar door een prachtige vloeroefening wist Meike het goud veilig te stellen. Ingeborg won het zilver met maarliefst 3,5 punt voorsprong op nummer 3. Fenne stond net naast het podium op een 4e plaats met een knappe 2e plaats op sprong.

Instappers N3, Ise Lammertink en Melissa de Ruiter begonnen ontspannen aan de wedstrijd. De voorbereiding van Melissa was alles behalve ideaal en dat was helaas vooral op de vloer terug te zien, balk daarentegen verliep vlekkenloos. Ze mocht het brons in ontvangst nemen. Ise turnde een haast foutloze wedstrijd en de hoogste score van 13 punten op de balk was de basis voor haar gouden medaille. Voor meer foto's en de volledige uitslag zie www.gvg-geldermalsen.nl