• Burgemeester van Geldermalsen spreekt het jubilerende koor toe

    Karin van de Kar
  • Optreden van Dithaga

    Karin van de Kar
  • Het voltallig koor Dithaga

    Karin van de Kar

25 jarig koor Dithaga viert jubileum met een tweetal concerten.

12-04-2016, 08:40 | Lezersnieuws | Karin van de Kar

Feestelijk jubileum Dithaga

Dithaga, middenkoor van de Suitbertusparochie in Buren en Geldermalsen, bestaat dit jaar 25 jaar. Op zaterdag 9 en op zondag 10 april stond het koor hier uitgebreid bij stil. Op zaterdagavond 9 april vond een speciale Eucharistieviering plaats, waarin Pastoor Hogenelst en pastor De Vries voorgingen. Aan het eind van deze feestelijke viering was ruimte voor enkele toespraken. Onder andere de burgemeester van Geldermalsen, Miranda de Vries, sprak het koor toe. In alle toespraken werd ingegaan op de bijzondere naam van het koor, Dithaga. Deze naam is 25 jaar geleden bedacht door de toenmalige Zuid-Afrikaanse pastoor Mokoka. Dithaga is Zuid-Afrikaans voor zangvogels.

Na de viering was er gelegenheid om koffie te drinken. Vanwege het mooie weer stonden alle aanwezigen buiten. Aansluitend volgde een miniconcert. Hier bracht Dithaga enkele nieuwe nummers ten gehore, waaronder 'Something inside so strong' van Labi Siffre en 'Hallelujah' van Leonard Cohen. Afgesloten werd met 'Love shine a light' van Katrina and the Waves. Met dit laatste nummer deden alle bezoekers enthousiast mee. Op zondagochtend 10 april stond een zelfde jubileumfeest in Buren op het programma. Bij beide Eucharistievieringen waren de kerken goed gevuld en bij het concert zelfs helemaal vol.

Dithaga kijkt met een goed gevoel terug op deze feestelijke vieringen. De jubileumfestiviteiten worden afgesloten met een bezoek aan Texel, begin juni. Daar zal het koor onder andere een Eucharistieviering opluisteren in een kerk in Den Burg.