2e Kamerleden van de Commissie I&W bezoeken Varik en Heesselt.

12-06-2018, 19:32 | Lezersnieuws | Ernest

Gisteren bezochten een groot aantal leden van de 2e Kamercommissie I&W die samen met de Minister definitief gaan besluiten of er een Hoogwatergeul bij Varik en Heesselt gaat komen onze dorpen

Er waren twee sessies, eerst een met inwoners van het gebied plus de adviseur van Waalzinnig Ir. Spaargaren. Daarna was er een sessie met bestuurders van gemeente, LTO, waterschap en provincie. De zaal zat helemaal vol (geschat ruim 100 inwoners) het grootste deel met tegenstanders van de geul.

Diverse media hebben verslag gedaan van het bezoek. Een overzicht kunt u op onze website www.waalzinnig.nl vinden, hier staat ook een link naar foto's van de bijeenkomst.

Waalzinnig wil die mensen die zich enorm ingezet hebben om een tegengeluid te laten horen tegen een al bijna besloten plan, de Hoogwatergeul Varik bedanken.

Alle fracties binnen de gemeenteraad van Neerijnen, Het Waterschap Rivierenland, de fracties in de 2e Kamer, De inwoners van Varik en Heesselt die twee maal een nette en respectvolle demonstratie op poten hebben gezet. Alle onafhankelijke adviseurs die ons belangenloos hebben ondersteunt, De onderzoekers van Wageningen Universiteit en Universiteit Utrecht, Bewoners van Veessen Wapenveld die hebben gezorgd dat wij niet in dezelfde valkuilen als zei gelopen zijn.

Als last but not least Ir. Frank Spaargaren die met zijn tomeloze inzet en enorme expertise een tegengeluid heeft gegeven tegen alle ingehuide experts.