• Van links naar rechts: Mevrouw Aria van Krieken (Nierstichting), de heer Maarten Vermeulen (Fonds Verstandelijk Gehandicapten), mevrouw Jenneke den Hartog, mevrouw Mirka Broekman (Prinses Beatrix Spierfonds), de heer Nico Wiendels (Gemeente Geldermalsen)

    D. Woerdenbach

46 jaar 3 collectes!

22-11-2017, 16:40 | Lezersnieuws | Mirka Broekman

Na 46 jaar collectes mag het stokje overgenomen worden…

Mevrouw Jenneke den Hartog nam na 46 jaar afscheid als collecte organisator van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, de Nierstichting en het Prinses Beatrix Spierfonds. Wethouder Nico Wiendels verraste haar met een prachtig boeket en was zichtbaar verbaasd door de pragmatische wijze waarop mevrouw Den Hartog zo lang en trouw de jaarlijkse collecte van maar liefst 3 gezondheidsfondsen achter elkaar organiseerde.

Uniek in Nederland, 3 weken achter elkaar 26 collectanten per week voorzien van een bus en looproute, mevrouw Den Hartog deed het gewoon. "Tja, verstandelijk gehandicapten, die zijn belangrijk, je nieren moeten gezond zijn en je spieren, die moeten het natuurlijk wel doen", vertelde ze. Haar geheim is op tijd beginnen, haar dochters beamen dat als ze "het schrift" op tafel zagen liggen, ze wisten dat hun moeder weer was gestart. Alle collectanten werden vanaf mei/juni gebeld en konden aangeven in welke week ze wilden collecteren. In totaal werden er dan 78 bussen voorzien van een collectant en mochten de fondsen ieder jaar weer een mooie opbrengst vanuit Beesd ontvangen. Het inleveren en tellen van de bussen was altijd heel gezellig bij mevrouw Den Hartog aan de keukentafel.

Ook de regiomedewerkers bedankten namens ieder fonds mevrouw Den Hartog met een passende attentie. "Natuurlijk zijn we ook heel dankbaar voor alle fijne vrijwilligers in Beesd die mevrouw Den Hartog zo trouw hebben ondersteund met haar goede werk, zonder deze enthousiaste collectanten was het niet gelukt. "

De wens dat de collectes voor deze fondsen worden doorgezet in Beesd is evident, mocht u zich volgend jaar willen inzetten als organisator of collectant voor een van deze fondsen, kunt u dat doorgeven via mail: AriavanKrieken@nierstichting.nl, MVermeulen@fondsverstandelijkgehandicapten.nl of m.broekman@spierfonds.nl