• De radiomakers

    *

AEWTB stopt na 30 jaar

19-12-2018, 09:01 | Lezersnieuws | Bert

Vanavond om 20.00 uur gaat de radio-uitzending 1090 van An Evening With The Blues voor de laatste keer de ether in via www.rtvbetuwe.nl of de radio. (regionaal 106.2, 105.1)
De eerste uitzending was op dinsdag 3 februari 1988 met Bert Lek, Henk Demper, Arie Rombout en Theo Cools. Door de verhuizing van Theo buiten Geldermalsen werd het team versterkt met Walter Post. Henk begon een jazzprogramma en nadat ook Walter verhuisde, nam Dik Zorgman zijn plaats in.
Deze mannen hebben in de loop der jaren binnen de blueswereld een grote reputatie opgebouwd vanwege de allernieuwste albums, die zij lieten horen en de vele anekdotes die zij vertelden. Het was niet alleen blues wat zij iedere woensdag lieten horen, maar ook soul, gospel, rock & roll en doo-wop, simpel gezegd “the great America songbook”, maar zij hadden ook aandacht voor de bluesgroepen uit Nederland.
Uit het radioprogramma is het bekende bluesfestival An Evening With The Blues voortgekomen, eerst in het Agnietenhof theater te Tiel en na tweeëntwintig keer nu voor de zevende maal volgend jaar in het LantarenVenster te Rotterdam.
Per jaar organiseren de mannen met veel succes een aantal bluesconcerten in De Pluk.
Speciaal voor vanavond schuift technicus Herman van der Waaij weer aan om de knoppen te bedienen.
De studio is open voor de vaste luisteraars om met de mannen afscheid te nemen.
Dik gaat verder bij radio90.nl.op de donderdagavond. Bert hoopt nu tijd te krijgen om zijn foto-negatieven te digitaliseren.