Animo A1 op jacht naar meer

06-10-2015, 17:30 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Animo A1 heeft de afgelopen periode 3 wedstrijden gespeeld tegen DKB A1, Tilburg A2 en afgelopen zaterdag tegen NKV A1.

Tegen de eerstgenoemde tegenstander had Animo in eigen huis maar weer eens het initiatief te pakken maar wist het niet weg te lopen van de tegenstander met behoorlijk wat lengte in huis. DKB trok daardoor in de slotfase mede dankzij een zondagsschot aan het langste eind in Geldermalsen, een teleurstellend resultaat gezien de wedstrijd waar Animo zeker niet onderdeed voor de ploeg die nu in de top meedoet.

De week erna speelde Animo weer in eigen huis tegen het op dat moment hoger geklasseerde Tilburg A2 dat al 4 punten verzameld had. Animo had de allergrootste moeite om de Tilburgers onder de duim te krijgen omdat er simpelweg weinig gescoord werd en Animo verzuimde weg te lopen van de tegenstander. Even leek het er zelfs op dat Animo onderuit zou gaan in de verhitte wedstrijd tegen de "kruikenzeikers", maar uiteindelijk gaf de aanvallende organisatie de doorslag in de wedstrijd en Animo scoorde in de "dying seconds" het winnende doelpunt waardoor Tilburg met een kater naar huis mocht.

Afgelopen zaterdag speelde de A1 tegen rode lantaarndrager NKV A1 dat slechts 1 punt wist te verzamelen tot op heden.

Tegen NKV verliep het in de eerste helft stroef, Animo heeft de gehele wedstrijd op voorsprong gestaan en NKV was zeker niet bij machte om de wedstrijd te doen keren, maar Animo stapelde desondanks een hoop fouten op elkaar. Met name de passing was wederom problematisch, tot frustratie van coach Dik. Ruststand 3-6 in het voordeel van Animo.

Na de rust begon Animo aan een betere tweede helft dan de eerste, hoewel de thuisploeg nog wat tegenspartelde leed Animo een stuk minder balverlies door plaatsfouten maar bleef te weinig overzicht houden in de aanval. Desondanks had men niks te duchten van NKV dat meer door de fouten van Animo zichzelf beloonde, dan dat ze zelf de kansen op eigen kracht creëerden.

Al met al kwam Animo nog 9 keer tot score waar NKV er nog 6 maakte, eindstand 9-15.

Met deze resultaten nestelt de A1 zich in de middenmoot en kijkt men omhoog, komende week staat de thuiswedstrijd tegen DSC A2 op het programma. Zij hielden afgelopen zaterdag verschrikkelijk huis tegen Tilburg A2 (24-9). Animo zal dus aan de bak moeten om mogelijk verder te stijgen op de ranglijst.