Animo dendert door tegen Arena!

18-09-2017, 22:10 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen zaterdag werd Animo wederom vereerd met een bezoek van Bert van Harn en zijn team. Na twee speelronden was Arena verrassend medekoploper in de competitie en Animo moest de Rhenense ploeg op haar plaats zetten. Dat lukte zaterdagmiddag!

Coach Quint zag tijdens zijn debuut op de eigen velden dat Animo net als de eerste twee wedstrijden weer voortvarend startte en al snel een 3-1 voorsprong te pakken had. Arena toonde echter dat het vertrouwen opgebouwd had in de twee wedstrijden die zij winnend afgesloten hadden en haakte aan maar kon Animo niet beteugelen in de aanval. Vervolgens brak er een sterke fase aan waarbij aan Animo-zijde de doelpunten aan elkaar geregen werden want er werd doorgestoten naar een 11-3 voorsprong en leek Animo Arena al snel in de touwen te hebben. Het aanwezige Animo-publiek genoot van het vertoonde spel maar zag dat Arena vervolgens meer grip kreeg op Animo en dat men zichzelf terug knokte in de wedstrijd. Zodoende werd de ruststand bepaald op een 13-7 voorsprong voor Animo, dat opgepept werd door publiek en coach om de tweede helft weer te openen als in de beginfase van de wedstrijd.

Dat lukte wederom in de tweede helft, Arena werd door Animo met name in aanvallend opzicht op de pijn bank gelegd want elk moment van verslapping werd afstraft met als hoogtepunt een combinatie tussen Eric en Erwin die op mooie wijze werd afgerond. Al werd er door iedereen een duit in het zakje gedaan deze middag. Arena bleef in het vervolg van de wedstrijd goed mee scoren en kreeg op basis van inzet en motivatie een pluim, de ploeg bleef tot de laatste minuut weerstand bieden maar kon niet voorkomen dat er door de scheidsrechter van dienst toch een ruime nederlaag op het wedstrijdformulier gezet werd. Hij noteerde een 27-15 overwinning voor Animo.

Met 6 punten in 3 wedstrijden op zak moet Animo komende week op bezoek in Kesteren om daar op natuurgras de punten mee naar huis te nemen. Kesteren speelde tot op heden 2 wedstrijden en won ze beide waarmee ze virtueel medekoploper zijn. Het is aan Animo om Kesteren op een achterstand te zetten.