Animo flikt het tegen kampioen NOVA

07-03-2016, 14:00 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen zaterdag stond Animo voor een loodzware opdracht. Kampioen NOVA kwam op bezoek in Geldermalsen. Animo moest de kampioen verslaan om de opties open te houden voor de 2e plaats vanwege het recht op een promotiewedstrijd naar de 2e klasse. In een goed gevulde sporthal zag het publiek eerst de A1 kampioen worden in eigen hal.

NOVA nam de regie en liep uit naar een 1-3 voorsprong en leek zichzelf al in een aardige positie gemanoeuvreerd te hebben. Animo gaf echter niet op en knokte zich als team weer in de wedstrijd waardoor het bij rust 7-7 stond. Animo volharde in de achtervolging en bleef knap in het spoor van NOVA. Ondertussen ontregelde Animo 1 van de vakken van NOVA door 1 van de langere dames van de uitploeg het lastig te maken om onder de korf tot haar recht te komen. NOVA bleef lang op voorsprong met een gaatje van 3 zelfs op 8-11, maar Animo drong steeds harder aan en op 16-16 vonden de ploegen elkaar op gelijke hoogte waarna Animo sinds lange tijd weer op een 17-16 voorsprong tot groot plezier van alles en iedereen dat Animo bijstond zaterdagavond. Doelpuntenmaker was Erwin, die na een moeilijke periode zijn bijdrage weer knap leverde in deze belangrijke wedstrijd. De spanning steeg echter naar het kookpunt toen een overtreding in de verdediging leidde tot een strafworp voor NOVA in de "dying seconds" van de wedstrijd. Animo speelde vervolgens op aangeven van aanvoerder Herbert gedecideerd uit tot het laatste fluitsignaal en kon heel verdiend op weg naar de kantine voor een feestje en is de 2e plaats binnen handbereik gebleven.

Inzake de tweede plaats het volgende, Animo speelt volgende week tegen Arena in Rhenen. Een wedstrijd die hoe dan ook gewonnen moet worden. In Ede gaat voorafgaand de wedstrijd Reehorst'45 tegen Woudenberg gespeeld worden. Animo, Reehorst en Woudenberg hebben allen nog kans op die felbegeerde 2e plaats. De volgende scenario's zijn mogelijk:

Animo verliest van Arena of Woudenberg wint tegen Reehorst, geen mogelijkheid meer op de tweede plaats.

Animo wint van Arena en Reehorst en Woudenberg spelen gelijk, Animo speelt beslissingswedstrijd voor de 2e plaats tegen Woudenberg. De winnaar speelt om promotie nog een beslissingswedstrijd.

Animo wint van Arena en Reehorst wint van Woudenberg, Animo speelt beslissingswedstrijd voor de 2e plaats tegen Reehorst. De winnaar speelt om promotie nog een beslissingswedstrijd.