Animo is heer en meester tegen Reehorst'45

11-09-2017, 22:00 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Na de ruime overwinning op Skunk stond voor Animo de eerste uitwedstrijd op het programma tegen Reehorst'45 in Ede. Deze tegenstander is Animo in de laatste seizoenen veelvuldig tegen gekomen en beide ploegen waren vaak goed aan elkaar gewaagd. Ondanks dat Reehorst'45 vorige week verloor tegen Arena was Animo op de hoede voor deze tegenstander. Voor het eerst onder leiding van André Quint aangevuld met Niels Helmond ging Animo op voor een tweede zege.

Animo startte als beste en liep na een 1-1 gelijke stand uit naar 1-3. Reehorst'45 liet zich echter niet meteen van de wijs brengen en scoorde twee makkelijke doelpunten en daarmee leek de toon van de wedstrijd gezet op 3-3. Animo ging op haar beurt door met het onder druk zetten van de tegenstander wat Reehorst'45 maar moeilijk kon verdragen, keer op keer leverde de thuisploeg in een vroegtijdig stadium de bal in bij de verdediging van Animo. Het kon ook niet uitblijven dat Animo een gat zou slaan. Gedurende de eerste helft liep Animo al uit naar een 3-9 voorsprong en daarmee leek het vertrouwen ontberende Reehorst'45 al gebroken. De ploeg zag nog een uitweg door Animo fysieker wat steviger aan te pakken maar het sorteerde te weinig effect. Zodoende ging Animo rusten met een 4-13 voorsprong.

In de rust stelde coaches Quint en Helmond de doelstelling voor de 2e helft vast en benadrukten ze dat Reehorst'45 niet meer in de wedstrijd mocht komen. In de andere kleedkamer werd er voor een nieuwe tactiek gekozen door de coach van Reehorst'45. De ploeg startte de tweede helft met achter verdedigen en hoopte dat dit effect zou hebben. Animo begon inderdaad wat stroperiger aan de tweede helft maar voerde de druk en het tempo op waardoor Reehorst'45 keuzes moest maken. Keuzes betekenen dat je iets anders moet laten varen en daar maakte Animo handig gebruik van. Reehorst'45 stribbelde in die fase nog wat tegen met haar lange mensen en met wat fysiek maar moest uiteindelijk wederom capituleren zoals ook al het geval was in de eerste helft. Animo denderde ondertussen in de aanval over verschillende schijven door naar de 20 doelpunten. Dat gaf de bank de gelegenheid om ook nog in actie te komen. Uiteindelijk werd de stand bepaald op een 9-22 overwinning van Animo en werden de zorgen van Reehorst'45 groter.

Met de tweede zege op zak treft met komende zaterdag Arena in eigen huis. Deze ploeg won ook haar eerste twee wedstrijden van Reehorst'45 en van Koveni. Animo zal bij een overwinning de koppositie verstevigen!