Animo krijgt dreun van Woudenberg

21-09-2015, 23:10 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Animo stond afgelopen zaterdag tegenover Woudenberg in de gelijknamige plaats en moest winnen om weg te komen uit de onderste regionen in de 2e klasse. Met die wetenschap gingen beide ploegen aan de slag want ook Woudenberg verzamelde tot zaterdag nog geen punten in de poule waarin beide ploegen de laatste plaats deelden met DWS uit Kootwijkerbroek.

Animo startte na de 1-0 van Woudenberg voortvarend aan de wedstrijd en bouwde aan een voorsprong die neergezet werd door goede aanvallen en scherpe afronding, Woudenberg keek al snel tegen een 1-3 achterstand aan. Vervolgens werd de eerste een strijd om initiatief te blijven houden, Animo vond niet meer zo lekker de korf als in de beginfase en Woudenberg rondde een belangrijke vrije bal af waardoor ze de aansluiting en het geloof begonnen te krijgen op 2-3. Daarna kwam de wedstrijd in evenwicht en lieten de dames van Woudenberg zich niet onbetuigd want zij hielden Woudenberg voor de rust in de wedstrijd door steeds de gelijkmaker binnen te schieten.

Het resultaat was dat Animo op de 1-0 na eigenlijk de hele 1e helft de leiding pakte om vervolgens de gelijkmakers te incasseren. De ruststand was dan ook 5 tegen 5.

Na de rust ging het echter mis, Woudenberg kwam scherper uit de kleedkamer en ondanks dat Woudenberg 4 strafworpen om zeep hielp tijdens de wedstrijd, wist het toch scherper af te ronden dan Animo dat maar liefst 20 minuten niet tot score kwam. Woudenberg deed dat laatste wel na de rust en bouwde aan een stevig voorsprong die uiteindelijk zou leiden tot een 9-5 achterstand voor Animo. De wedstrijd leek in die periode gespeeld maar Animo richtte zich toch nog op en knokte zich weer in de wedstrijd, via 9-6 en 10-7 kon Animo terugkomen tot 10-10 waarna er 2 punten gloorden in de verte voor Animo. Dat beeld leek de ploeg weer te verlammen, want na de 11-11 was het alleen nog Woudenberg dat scoorde om vervolgens aan het langste eind te trekken op eigen veld (13-11).

Ontzettend jammer, want Animo had zodoende voor de 4e keer de gelegenheid om minimaal 1 punt te pakken in 4 wedstrijden, maar het lijkt alsof het af en toe gewoon niet de goede kant op wil vallen.

Komende week wacht een ontmoeting met DWS dat verloor van koploper MIA afgelopen zaterdag. Beide ploegen hebben nog geen punten en er zal dus uitgevochten moeten worden wie er de rode lantaarn moet dragen. Animo speelt thuis, dus zal dit voordeel moeten gebruiken om de winst binnen te slepen. U bent van harte welkom om te komen kijken!