Animo krijgt rode lantaarn van DWS

29-09-2015, 12:00 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen zaterdag speelde Animo om de weinig eervolle rode lantaarn tegen DWS uit Kootwijkerbroek. De gastploeg kwam met het mes tussen de tanden naar Geldermalsen, want beide ploegen hadden nog geen punten. DWS bleek echter een wolf in schaapskleren.

Na de teleurstellende nederlaag in Woudenberg moest Animo zich gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen DWS die de eerste punten moesten opleveren. Lichtpuntje was de terugkeer van aanvoerder Herbert die na twee wedstrijden afwezigheid terugkeerde in de basis. Er werd de week voor de wedstrijd ook scherp getraind.

Die scherpte was aan het begin van de wedstrijd te zien en Animo ging goed van start en kon DWS tot 2-2 bijbenen, maar had vervolgens geen antwoord meer op de uitstekend schietende gastploeg en keek tegen 2-5 achterstand aan. Daarnaast lukte het Animo maar bitterweinig om het gat van de korf te vinden, alle inspanningen stranden voornamelijk in goede bedoelingen of op de rand van de korf. Hierdoor kon DWS gestaag bouwen aan een voorsprong van 6 punten tot aan de rust (5-11).

Na een aantal minuten moed inspreken zag coach Ligt dat zijn ploeg na de rust nog verder wegzakte. De scheidsrechter had hierin een belangrijk aandeel, omdat hij bijzonder vaak in het nadeel van Animo floot. Als een tegenstander bij een doorbraak op de armen van een speler tikt zodat het onmogelijk is om de kans te nemen, is het verdedigd en als een heer tegen de paal aangeduwd wordt door de verdedigende partij is het duwen van de aanvaller (tegen de paal?).

Het hield in ieder geval niet en Animo liet zich de tweede helft helaas te veel kennen en produceerde nauwelijks goede kansen, ballen werden simpel verspeeld en het lood zakte steeds verder in de schoenen naarmate dat de scherp schietende bezoekers uitliepen.

Aan het einde van de wedstrijd bleef de teller steken op 10-21 voor DWS, een eenzijdige wedstrijd was de enige conclusie. Verwachting is dat de lange ploeg uit Kootwijkerbroek nog wel gaat stijgen, zij waren de laatste plaats onwaardig.

Animo zal zich moet richten op twee loodzware wedstrijden tegen (sub)toppers HKC en SDO. Derhalve zijn de punten hard nodig om het zwaard van Damocles al vroeg in de competitie te ontlopen.