Animo neemt revanche op RDZ

08-02-2016, 19:30 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Animo pakte afgelopen zaterdag de tweede zege op rij tegen RDZ in Zeist. De altijd lastige tegenstander voor Animo had in Geldermalsen de punten weggekaapt. Nu, met interim-coach Niels Helmond had Animo in Zeist een rekening te vereffenen met RDZ.

In de basisformatie van Animo waren een tweetal mutaties, aanvoerder Herbert keerde terug na een schorsing en A1-speelster Laura de Wit debuteerde op de plaats van Linda.

Laura debuteerde zeer verdienstelijk, maar wist ondanks een aantal uitstekende acties haar doelpuntje niet mee te pakken. Wel verkreeg ze op een cruciaal moment een strafworp, die verzilverd werd door Marciano. Al met al een mooi debuut.

Dan het wedstrijdverloop, Animo kwam al snel op 0-2 voorsprong en leek RDZ al gelijk in de tang te hebben, echter moest men in de verdediging gelijk weer capituleren door slordigheden waardoor RDZ mee mocht komen in de wedstrijd. Animo bleef ondanks wat moeizaam spel de bovenliggende partij in Zeist, daar waar RDZ niet de vorm etaleerde die men in Geldermalsen had.

De leidende scheidsrechter hield het spel redelijk kort zodat Animo en RDZ "clean" de duels uitvochten onder de korfbal, hierdoor had Animo op bepaalde posities lengte over en deze werd benut om langdurig de korf van de tegenstander onder vuur te houden. Dit leidde uiteindelijk tot een 7-11 ruststand in het voordeel van Animo.

Coach Niels benadrukte dat de statische aanvallen met wat meer tempo en looplijnen veel gevaarlijker zouden worden, maar na de rust faalde Animo in deze opdracht. De aanvallen bleven in hetzelfde patroon verlopen, maar Animo slaagde er niet meer in om af te ronden. Hierdoor duurde het maar liefst 17 minuten voordat Animo de korf weer kon vinden, ondanks een aanval van 4 minuten waarin het eerste aanvalsvak niet de korf wist te vinden. RDZ kroop ondertussen twee puntjes dichterbij en op 9-11, maar daar maakte Laura dus met een goede actie een einde aan, via Marciano werd het dus 9-12 en na de 9-13 besloot coach Niels om nieuw elan in te brengen, Wim en Linda werden ingebracht en in het andere vak maakte Laura plaats voor veteraan Rachel.

Animo won uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig met 11-16 zonder zelf erg goed te spelen. Volgende week moet het weer beter in eigen huis tegen het onderaan staande SEV uit Zelhem. (20.15 u)

Animo 2 zal jagen op de punten tegen Dindoa 3 om degradatie te voorkomen (19.00 u) en Animo A1 gaat haar weg richting het kampioenschap vervolgen tegen het altijd lastige NKV A1 (17.45 u).