Animo pakt pikstart in lastige wedstrijd tegen DKB

14-11-2017, 10:41 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Met een goed gevoel reisde Animo naar Best om te spelen tegen DKB. Aan het begin van de wedstrijd werd ook duidelijk dat DKB met name rond de korf een hoge effectiviteit kent, nadat Animo gelijk maakte op 1-1 kon DKB uitlopen naar een 4-1 voorsprong en moest Animo een antwoord gaan vinden op het spel van de thuisploeg. Dat gebeurde in verdedigend opzicht eigenlijk meteen want DKB werd het mes op de keel gezet en begon meer en meer de bal in te leveren bij Animo. In de aanval van Animo liep het allemaal nog niet zo vlotjes en er moest geknokt worden om terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte en er werd een 4-5 tussenstand op het scorebord gezet. DKB werd door deze terechte voorsprong van Animo weer een beetje wakker en begon ook te werken. Animo bleef echter op uitvoering beter dan de thuisploeg en leek voor rust een gaatje te slaan naar 5-7, echter liet DKB dat niet gebeuren en bepaalde de ruststand op 7-7.

Animo zat daardoor met een verbeten gevoel in de kleedkamer, de aanvallen waren goed. De verdediging was meer dan goed maar de score viel nog niet de kant op van Animo. Coach Quint benadrukte dat Animo moest doorknokken om een resultaat te halen tegen DKB. Tegenvaller was daarbij dat Nathalie na 23 minuten plaats moest maken voor Linda die vanwege wat fysiek ongemak niet in de basis gestart was, maar die plek werd goed ingevuld door Mandy. 

In de tweede helft bleef Animo de bovenliggende partij maar lukte het niet om DKB de nekslag te geven. Debet waren een groot aantal gemiste kansen, waaronder ook opgelegde. DKB toonde zich in dat opzicht effectiever en bleef daardoor in de wedstrijd ondanks dat Animo onwijs veel druk zette op de aanvallers van de geel-zwarte formatie. Quint had genoeg gezien en greep meerdere keren in door de man van de standaardsituatie, Marco, in te brengen. Hij toonde direct zijn waarde door een vrije bal en strafworp feilloos door de korf heen te jagen. Het verschil van 2 werd weer gemaakt op 10-12, waarna DKB de achtervolging weer inzette. Op 11-12 vond Eric het echter mooi geweest en scoorde een fantastisch doelpunt om de stand weer op 2 doelpunten verschil te brengen, eindstand 12-14.

Met deze overwinning pakte Animo in een lastige wedstrijd toch een uitstekende start. Animo heeft in ieder geval de eerste punten te pakken en kijkt uit naar de eerste thuiswedstrijd in eigen hal tegen Ready'60 uit Roermond. Zijn jullie er volgende week bij om 19.45 uur?