Animo pakt tegen Koveni eindelijk een zege!

06-02-2017, 11:01 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Vorige week vond Animo zichzelf terug op de 6e plaats na de nederlaag tegen NIO in eigen huis. Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting tegen hekkensluiter Koveni op het programma dat theoretisch nog de mogelijkheid had om niet te degraderen, als het zou winnen van Animo.

Dat sporthal 't Veerhuis niet echt een sfeerhal is werd al duidelijk, al wandelend door het horeca gedeelte denk je dat je in een luxe omgeving beland bent met een goede uitbater. Maar het lijkt erop dat die uitbater alleen verantwoordelijk is voor het horeca gedeelte, want bij binnenkomst in de zaal zie je dat er al lang niks meer veranderd is aan de entourage. De vloer is vies, alsof er iemand met een boerenmestwagen doorheen gereden is 20 jaar geleden en er nooit een keer gedweild is en daar komt nog bovenop dat de uitloopruimte slechts 1 meter is buiten het speelveld. Als laatste heeft Koveni ook nog een gat in de planning zitten waardoor je geen wedstrijd voor je hebt. Een troosteloos geheel, ook omdat er maar nauwelijks publiek aanwezig is in Nieuwegein.

Desondanks was er voor Animo maar 1 doel, een goede wedstrijd spelen ongeacht de stand, de druk, de 4 nederlagen op rij. Gewoon goed korfballen en dat lukte aardig tegen de hekkensluiter. Animo speelde de eerste helft met veel beweging en liet zich niet verstoren door de tegenstander of andere randzaken en liep al snel uit naar een verdiende voorsprong die alleen maar vergroot werd tot aan de rust. Animo ging nog voor de rust over de 10 doelpunten heen en liet Koveni slechts 5 keer doel treffen.

Na de rust, waarin Van Houwelingen de ploeg stimuleerde om hetzelfde te blijven doen in de aanval, ging Animo verder met het inslijpen van de constante druk op de tegenstander in de aanval waardoor Koveni fouten ging maken. Maar de gastheren schoten in de tweede helft ondanks dat ze in de verdediging ook naar buiten gedrongen werden toch aardig scherp. De overwinning van Animo kwam echter nooit in gevaar en dat gaf Van Houwelingen de gelegenheid om de meegereisde reservespelers Stefan Kool en Ilse Scheffer speeltijd te geven 10 minuten voor tijd. Ilse debuteerde in Animo 1 en Stefan verzorgde het slotakkoord door de 20-11 binnen te schieten waardoor Animo in 1 weekend van de 6e naar de 3e plaats steeg.

Komende week speelt Animo weer thuis tegen Gemini uit Gouda. Animo liet eerder een punt liggen in Gouda en zal nu voor het eigen publiek de punten weer in huis willen houden. Het belangrijkste is dat de ploeg weer goed korfbal laat zien!