Animo schenkt RDZ teveel eer

09-10-2017, 21:50 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen weekend stond voor Animo de 6e competitiewedstrijd op het programma tegen RDZ uit Zeist, de tegenstander koesterde een gedeelde 2e plaats met Kesteren en Arena en hoopte op een stunt in Geldermalsen tegen koploper Animo. In Geldermalsen zag RDZ dat wethouder Nico Wiendels de nieuwe kunstgrasvelden officieel opende nadat voorzitter Eli en de wethouder lovende woorden gesproken hadden over de vereniging Animo. Daarna mocht de wedstrijd beginnen!

Animo startte in eigen huis sterk tegen RDZ want al snel werd er een 4-0 voorsprong opgebouwd en moest de tegenstander even slikken. RDZ liet zichzelf meer gelden gedurende de wedstrijd maar kon niet voor komen dat het gat vergroot werd naar een 6-0 voorsprong. Daarna ging het bij Animo mis, RDZ gooide de kop in de wind en bleef Animo voortdurend het korfballen onmogelijk te maken. Animo vond hierop maar geen passend antwoord, ondanks verwoede pogingen om de wedstrijd in eigen hand te houden. De 7-3 ruststand was op zichzelf niet zorgelijk maar de manier waarop de wedstrijd zich ontwikkelde wel.

Coach Quint spoorde zijn ploeg aan om de positieve spelopvatting van de beginfase weer op te pakken en RDZ daarmee de das om te doen. De ploeg ging daarmee aan de slag in de tweede helft maar de tegenstander bleef volharden in de negatieve spelopvatting en trok tot afgrijzen van het aanwezige Animo-publiek de stand gelijk gedurende de tweede helft. Animo behield echter de voorsprong tot RDZ in de slotfase wederom langszij kwam op 9-9. Animo dacht vervolgens een voorsprong te pakken, maar zag een doelpunt jammerlijk afgekeurd worden, RDZ greep deze kans aan om zelf op voorsprong te komen (9-10), maar het was Nathalie die de ongeslagen status van Animo redde met een schot (10-10).

Al met al leverde het RDZ wel een punt op wat gezien de spelopvatting en het spelbeeld veel te veel eer was voor de bezoekers. Desondanks moet Animo het hiermee doen en moet het zich gaan concentreren op de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Koveni, die weer gewonnen moet worden. Animo kan dan bekijken wat de concurrenten doen en als "Herbstmeister" de zaal in!