• Veld Animo

    Eli van Mourik

Animo spaart NKV na goede eerste helft!

01-10-2018, 22:38 | Lezersnieuws | Renske

Na de nederlaag tegen Fortissimo en het knappe gelijke spel tegen Ten Donck werd het voor Animo weer eens tijd om 2 punten te pakken. De tegenstrever van de dag was NKV, een bekende van de zaalcompetitie van afgelopen seizoen. 

NKV zag vorige week de wedstrijd tegen Rivalen in water opgaan, want spelen bleek niet mogelijk. Het initiatief was gelijk voor de thuisploeg, Animo liet van de meet af aan weten dat NKV weinig te zoeken had in Geldermalsen. Wellicht dat de Nuenense ploeg zich er meer bij voorgesteld had maar Animo was zakelijk, scherp en volwassen gestart aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 7-2 voorsprong. Zo nu en dan prikte NKV wel door de verdediging heen en Animo liet in fases de teugels in aanvallend opzicht wat vieren, waar coach Jansen ingreep met een time-out om de scherpte weer terug te laten keren. De eerste helft werd met die wetenschap afgesloten met een 15-6 tussenstand. Animo had NKV in de touwen en de punten virtueel in de tas. Jansen gebruikte de rust om zijn team aan te sporen vooral goed te spelen. NKV dat goed uit de startblokken kwam, mocht 4 doelpunten produceren. Animo werd tot orde geroepen maar kon toch niet meer hetzelfde brengen als in de eerste helft. Deels kwam dat door eigen toedoen, deels ook omdat NKV fysiek een tandje bijschakelde. De dienstdoende scheidsrechter zag het een paar minuten aan en begon voor de overtredingen te fluiten maar gaf de moed vervolgens ook weer op omdat het aantal “fluitmomenten” de pan uit rees. Animo bleef op de belangrijke momenten de doelpunten maken, tot frustratie van de NKV-spelers. Coach Jansen had ondertussen genoeg gezien van zijn basisacht en haalde 3 minuten voor tijd zijn volledige ploeg naar de zijkant. 8 frisse krachten betraden het veld onder leiding van Marco en Laura die deze week een reservebeurt uitzaten. Het publiek roerde zich even na de brute zet van de Animo-coach en ook NKV leek zich enigszins in het hemd gezet te voelen maar de laatste 3 minuten werden ook tot een goed eind gebracht. Eindstand 20-16, wat een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen is, NKV mag zich in de handjes knijpen dat het na de eerste helft zo heeft mogen ontsnappen.

Komende week geen actie voor Animo 1, in het weekend van 6 oktober mag Animo toekijken wat de concurrentie doet. 13 oktober wacht tegenstander Rivalen in Doesburg op Animo. Voor coach Jansen een pikant weerzien, daar hij afgelopen seizoen nog aan het roer stond bij Rivalen. We gaan voor 2 punten!