• Nieuwe veld CKV Animo Geldermalsen

    Eli van Mourik

Animo start met ruime zege op Skunk!

04-09-2017, 21:50 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen zaterdag was het dan zover, Animo opende op het eigen kunstgrasveld het veldseizoen 2017-2018 tegen de Nijmeegse studentenvereniging Skunk. De velden lagen er natuurlijk uitstekend bij en de gasten uit Nijmegen staken met het roze tenue duidelijk af, wat uiteraard een voordeel was voor de thuisploeg die in camouflage over het veld heen slopen.

Na het onverwachtse vertrek van Peter van Houwelingen in de zomer was het Animo aangelegen om onder leiding van coach Niels Helmond een goede start te maken. Niels, Geert van Putten en Tim Hoogendoorn hadden de seniorenselectie de voorbije periode uitstekend op weg geholpen maar zagen het 2e nog niet winnen in de eerste competitiewedstrijd (14-22 tegen Rust Roest 3). Het op drie plaatsen vernieuwde Animo 1 moest dat anders gaan doen.

Animo pakte in de beginfase meteen het initiatief tegen Skunk en mocht al vrij snel een 3-1 voorsprong pakken. De eerste helft kenmerkte zich desondanks met een sterk opererend Animo dat echt nog niet de juiste scherpte had om de kansen allemaal af te ronden, hoewel deze in grote getalen gecreëerd werden. Hierdoor hield Animo de deur verdedigend wel op slot maar kon het aanvallend Skunk niet voldoende pijn doen. Het resteerde dan ook in een 8-3 voorsprong in de rust.

In de rust spoorde coach Niels de ploeg aan om iets meer te variëren in het aanvalsspel maar vooral de focus op het afmaken van de kansen te leggen. Animo slaagde hier de tweede helft beter in. Maar ook de tegenstander kwam in de tweede helft qua scorende vermogen meer op stoom waardoor de wedstrijd aantrekkelijker werd voor het aanwezige publiek, dat uiteraard in flinke getale aanwezig was. Skunk maakte echter geen enkel moment aanspraak op meer dan een nederlaag en kon bij vlagen alleen meescoren met de thuisploeg die op jacht ging naar de 20 doelpunten onder leiding van een uitblinkende Leander. De eindstand werd uiteindelijk door de uitstekende leidende scheidsrechter bepaald op 22-13.

Met deze zege pakte Animo de koppositie gevolgd door RDZ dat verrassend ruim won van Koveni. Ook Kesteren won haar wedstrijd, evenals Arena. De Rhenense ploeg verraste met een zege op Reehorst'45. De laatste ploeg is in Ede meteen de tegenstander voor Animo komende zaterdag. Er zal wederom een overwinning geboekt moeten worden om de doelstellingen van Animo 1 in eren te laten zo vroeg in het seizoen.