• Logo CKV Animo

    Eli van Mourik

Animo start vals in 2018 tegen OEC

08-01-2018, 23:30 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Na twee weken rust stond de eerste competitieronde in 2018 op het programma voor Animo. Tegenstander was OEC, waartegen nog niet gespeeld werd in deze zaalcompetitie. Animo wist dat de ploeg stug zou zijn gezien de neergezette uitslagen. Die stugheid kwam vrijwel meteen tot uiting, Animo werd door de scheidsrechter van dienst bij de voorafgaande wedstrijd uit de zaal nadat hij een waarschuwing gegeven had over het warmlopen langs de lijn. Uiteindelijk vertrok Animo uit de zaal en wachtte de ploeg in de kleedruimtes tot de rust waarin er ingeschoten kon worden. Na een praatje met de scheidsrechter werd Animo toch enige vorm van warmloopruimte aangeboden voorafgaand aan de wedstrijd, maar een beetje bizar was het wel.

Dan de wedstrijd, daar gaan we even een parallel trekken met het OKT Schaatsen eind december. Op de 500 meter van mannen kwam Dai Dai Ntab aan de start, wereldtopper op dit sprintonderdeel. Hij had allicht een betere voorbereiding als Animo getuige het bovenstaande maar veroorzaakte een valse start in een wedstrijd die hem een olympisch ticket op moest leveren. Animo startte de eerste helft ook zoals Ntab, niet volledig gefocust of misschien wel overgeconcentreerd. Animo werkte wel hard en deed ook goede dingen maar trok zich niet los van OEC, zoals Ntab niet los kon komen van de langwachtende starter op het OKT. Net zoals Ntab had Animo een valse start in de 1e helft, maar met nog alle mogelijkheden het in de 2e goed te doen. Met een 7-6 achterstand kon Animo OEC nog alles omdraaien en met een zege naar huis gaan.

Zo dacht Ntab waarschijnlijk ook bij zijn tweede start, wederom wachtte de starter lang en Ntab stonk er toch weer in en zo verspeelde hij de mogelijkheid op olympische deelname en wellicht olympisch eremetaal. Animo ging op eenzelfde manier onderuit, OEC veranderde niet van spelpatroon, niet van tempo maar schoot op de belangrijke momenten wel de bal door de korf heen. Dat tergde Animo, net zoals de langwachtende starter Ntab tergde, maar uiteindelijk was zowel Ntab als Animo de grote verliezer. OEC pakte in de slotfase een marge naar 4 doelpunten en dat werd Animo te gortig.

Met deze nederlaag verliest Animo zicht op de bovenste plaats en zal het de meerdere opponenten van de 2e plaats af moeten houden. Dat begint komende zaterdag al in Geldermalsen tegen DKB en de week erna tegen Ready'60 in Roermond. Animo zal zich wederom op moet richten om een goed niveau te halen en de wedstrijden in winst om te zetten!