Animo verslaat Gemini in de tweede helft

13-02-2017, 23:00 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor Animo. Tegenstander Gemini uit Gouda was afgereisd om de degens te kruisen in De Randhorst. Animo koesterde van de week de overwinning tegen Koveni en wilde met dezelfde intenties weer starten tegen Gemini.

Aan de start van de wedstrijd was het al gauw te zien dat Animo toch niet helemaal wakker leek, de gasten konden gemakkelijk aan doelpunten komen zonder groots te spelen. Gemini speelde geduldig naar de korf toe en liet Animo de overtredingen maken die de scheidsrechter met een erg grote regelmaat ook overnam waardoor Gemini eigenlijk de gehele eerste helft door middel van vrije ballen en strafworpen Animo bij kon blijven tot aan de rust. Uiteraard werkte dit op de zenuwen van spelers en staf, die bij een 10-10 ruststand de puntjes op de i wilden zetten.

Van Houwelingen wees in de rust de ploeg op het verdedigende aspect en dat moest Animo aanzienlijk verbeteren in de tweede helft. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken maar in de eerste minuten kreeg Animo alweer een doelpunt tegen waar de verdediging niet vrij uit ging. Derhalve werd er toen orde op zaken gesteld en werd er ook een aanvallende een tandje bijgeschakeld waarna Gemini het niet meer bij kon benen en kon Animo uitlopen naar een 17-12 overwinning.

Met deze overwinning handhaaft Animo de 3e positie die vorige week verkregen werd. De strijd om de belangrijkste posities lijkt gestreden. Viking kan komende week tegen Fortissimo het kampioenschap binnenhalen en Fortissimo heeft inmiddels de 2e plaats die recht geeft op een promotiewedstrijd stevig in handen. Animo kan daar niet meer op afdingen. Daarnaast is het doek gevallen voor Koveni, zij degraderen uit deze klasse.

Komende week speelt Animo tegen het op de 5e plek staande Nikantes in Hoogvliet, we gaan weer voor een goede pot korfbal!