Animo wint van taaie hekkensluiter Koveni

16-10-2017, 21:00 | Lezersnieuws | Eli van Mourik

Animo speelde afgelopen zaterdag haar laatste veldwedstrijd van 2017 in Nieuwegein tegen hekkensluiter Koveni en kon na het gelijke spel tegen RDZ de draad oppakken om de 1e plaats in handen te houden. Koveni wist dat er alleen maar bonuspunten te winnen waren tegen koploper Animo en speelde vrijuit.

De start was echter wederom veelbelovend, net als een week eerder tegen RDZ toen er al snel een 4-0 voorsprong te noteren viel. Nu was het al snel 0-3 in het voordeel voor Animo en leek er wederom geen vuiltje aan de lucht. Koveni richtte zich echter op en begon mee te doen nadat Animo er niet in slaagde om de 4-0 te maken. De thuisploeg kwam dan ook in die fase terug naar een 2-3 tussenstand. Vervolgens behield Animo het initiatief in de score en creëerde legio kansen maar faalde in de afronding. Koveni bleef hierdoor in de wedstrijd en kon net voor rust zichzelf vinden in een 6-8 achterstand. Animo besliste echter anders net voor rust door het gat naar 4 te tillen, 6-10.

Quint zag de ploeg in de 1e helft worstelen met zichzelf en benadrukte dat er gewerkt moest worden om de overwinning binnen te slepen. Uiteindelijk bewees hij zijn gelijk, want het werd een doelpuntarme tweede helft waarin Animo gedwongen werd om de wedstrijd zakelijk af te handelen. Koveni kroop gedurende de 2e helft verder op de huid van Animo door goed tegenspel te bieden. Animo bleef de betere partij maar liep meer tegen zichzelf te korfballen en miste nog steeds opgelegde kansen. Het werd zodoende toch nog spannend omdat Koveni kansen zag om minimaal een punt over te houden aan dit onderonsje. Slechts 2 doelpunten van Animo op de juiste momenten waren echter genoeg om de wedstrijd te winnen. Domper was nog even het uitvallen van Mandy, die een behoorlijke tik op haar bovenbeen kreeg en niet verder kon met een ijsbeertje. Zij werd verdienstelijk vervangen door de debuterende Vera uit de A1. Quint bracht vervolgens Leander nog binnen de lijnen om de wedstrijd over de streep te trekken in de laatste minuten toen de eindstand al bepaald was op 10-12.

Met deze overwinning heeft Animo niet verloren in de eerste helft van de veldcompetitie en is het "Herbstmeister". Derhalve kan nummer 2 Kesteren komende week in een inhaalwedstrijd tot op 1 punt van Animo komen. Zij hebben echter een geduchte tegenstander in nummer 3 RDZ. Animo zal met een schuin oog naar deze wedstrijd kijken maar zal zich daarna gaan richten op de zaalcompetitie waarin een nieuwe uitdaging klaar ligt!