• De Lingemuzikanten

    Gerrit van Beest
  • De Lingemuzikanten aan de Linge

    Gerrit van Beest
  • Blech Bizarr

    Gerrit van Beest

Böhmische sferen in Beesd

16-04-2018, 10:21 | Lezersnieuws | Richard

De Dorpskring in Beesd was zondagmiddag 15 april te klein om alle bezoekers een plaats te bieden. De organiserende Egerländerkapel “De Lingemuzikanten” had wel op een grote opkomst gerekend maar was toch verrast door de enorme opkomst. Een overvolle zaal met zeer enthousiaste bezoekers die uit volle borst meezongen; het werd een prachtige muziekmiddag met de muzikale kwaliteiten van Egerländerkapel “De Lingemuzikanten” en vooral ook door de professionele kwaliteiten van “Blech Bizarr”. De individuele kwaliteiten van de beroepsmuzikanten van de bijzondere formatie oogsten erg veel bewondering bij het publiek.

“De Lingemuzikanten” verzorgde het programma voor de pauze met een scala van Tsjechische en Böhmische walsen, polka’s en marsen.

Het is opmerkelijk dat een kapel die pas drie jaar bezig is zo’n prachtig optreden verzorgde en dat wist het publiek met veel enthousiasme te waarderen.

Over “Blech Bizarr” raakte men niet uitgesproken. Stuk voor stuk muzikanten met een fabelachtige techniek en een enorm enthousiasme. Een betere promotie voor de Böhmische en Tsjechische muziek is niet denkbaar.

 

Deze middag heeft maar weer eens bewezen dat een nieuw initiatief ook direct een succes kan worden. Gelet op de vele loftuitingen is dit eerste “Frühling Mit Blasmusik” concert zeker voor herhaling vatbaar.