• Beautiful Boy

    Filmdepot
  • De Fabeltjeskrant

    Filmdepot

Beautiful Boy naast Meneer de Uil bij LingeFilm

21-02-2019, 08:51 | Lezersnieuws |

Op vrijdag 1 en woensdag 6 maart vertoont LingeFilm de familiekroniek Beautiful Boy. Het indringende verhaal van een familie die getormenteerd wordt door een drugsverslaafde zoon. Op zondag 3 maart draait bij LingeFilm voor de jongste kijkbuiskindertjes en hun ouders de animatiefilm De Fabeltjeskrant. Na 50 jaar is meneer de Uil terug met zijn verhalen uit het grote Dierenbos. 

Beautiful Boy is een rauwe en ontroerende familievertelling over een vader David (Steve Carell) en Nic, zijn drugsverslaafde tienerzoon (Timothée Chalamet).Nic's gevecht met zijn verslaving wordt hard in beeld gebracht, maar de focus ligt vooral op vader David zijn verwoede maar veelal vergeefse pogingen om zijn zoon te helpen. Deze film is het portret van een spartelende papa: de journalist in David wil de toestand van zijn zoon onderzoeken en met statistieken staven, de opvoeder in hem wil een oplossing vinden. Wat volgt is géén conventioneel drama, maar een film die er niet voor terugdeinst om met het hoofd vooruit in de permanente uitzichtloosheid van het junkiebestaan te duiken. Een film die zonder twijfel tot vruchtbare discussies kan leiden. “Beautiful Boy: de schoonheid en de horror van het ouderschap.” (De Morgen)

Hatsjekidee, na 50 jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug in een gloednieuwe Fabeltjeskrant-film: De Fabeltjeskrant & de Grote Dierenbos-spelen. We zien de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf, Bor de Wolf en Ed en Willem Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen. De film is met grote liefde voor de originele tv-serie gemaakt en de personages komen wederom goed tot leven. Ook geschikt voor oudere kijkbuiskindertjes. Tussen beide voorstellingen op zondag is er voor de jonge kijkertjes een yoga-avontuur door het grote Dierenbos. Inspannen en ontspannen, dansen, spelletjes, alles kan bij kinderyoga. De yoga-activiteit vindt plaats in de filmzaal, direct na afloop van de autismevriendelijke voorstelling. Om 13.30 uur start de activiteit voorafgaand aan de film van 14.30 uur. Bij deze activiteit is een vaste starttijd en geen inloop mogelijk.

Te zien bij LingeFilm in De Pluk, Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag 20.30 uur en woensdag 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

KIDS: autismevriendelijke-voorstelling aanvang zondag 11.00 uur. Reguliere voorstelling zondag 14.30 uur. Entree € 6,50 / LingeFilm FanPas € 4,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.