Beweeg programma voor 60 plussers

17-06-2019, 15:34 | Lezersnieuws | Paula

Het programma Beweeg voor 60 plussers is vanaf februari van start gegaan in de praktijk van Vermeltfoort Fysiozorg. Onder leiding van sportinstructeur Paula Heijdemann Groven bewegen de deelnemers zowel binnen als buiten. Alle deelnemers krijgen een screening vooraf door geriatrie fysiotherapeute Violette Verweij en na 10 weken volgt er een evaluatie.

Op zowel maandag als woensdag starten we met een groep om 10.00 uur. Na de warming-up volgen de spierversterkende oefeningen en we sluiten af met een cooling down. Na afloop van iedere les drinken we gezamenlijk koffie, chocomel of thee want ook het sociale aspect wordt niet vergeten. “De mensen blijven steeds langer thuis wonen dus is het zaak dat de ouderen zo vit en vitaal mogelijk blijven” aldus Heijdemann die zeer enthousiast is over het concept. “Lekker bewegen op muziek” en ook buiten bewegen in het bos of allerlei spelvormen doen om de vitaliteit te bevorderen is ons streven. Daarna even gezellig een praatje met elkaar maken is ook minstens zo belangrijk en word er onderling een band gesmeed. In samenwerking met Vermeltfoort Fysiozorg zijn we inmiddels al gestart met de 4e groep.

De groepen bestaan maximaal uit 8 personen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven tijdens het bewegen. Er wordt veel gelet op de houding en het zo optimaal mogelijk uitvoeren van de bewegingen. Naast dit beweeg programma heeft de trainster ervaring op gedaan in Oss en is de samenwerking en kennis van de gespecialiseerde therapeute Violette Verweij een uitstekende combinatie. Aanmelden voor een proefles kan bij Fysio Vermeltfoort in Geldermalsen telefonisch bereikbaar 0345-576006 of bij de praktijk van Violette Verweij, in Tricht, 0345-577651. Voor al uw vragen kunt u ook altijd terecht bij Paula Heijdemann Groven, telefoon 0613136147. Op woensdag zijn er nog wat plaatsen vrij om in te stappen. Dit kan ook tijdens een al lopende cursus van 10 weken. Bij veel animo is het ook mogelijk om op maandag met een tweede groep te starten.