Bezoek de Open Dagen van Lek en Linge in Culemborg

09-01-2019, 11:58 | Lezersnieuws | Thom

Op 18 januari en 21 januari verwelkomen leerlingen en docenten je tijdens de Open Dagen van openbare schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Verken de vier locaties (brugklas, vmbo, havo en vwo) en doe mee met allerlei leuke en leerzame activiteiten.

In het gezelschap van brugklasleerlingen de locaties bezoeken tijdens een rondleiding of juist alleen op pad gaan? Beide is mogelijk! In de lokalen zijn docenten en leerlingen aanwezig om je uitgebreid te vertellen over onze school, de verschillende vakken en de vele activiteiten die we tijdens en buiten de lessen om organiseren. Ook kun je al je vragen stellen over de verschillende profielen, beroepsafdelingen en bijvoorbeeld dyslexiebegeleiding of passend onderwijs.

“We kijken er naar uit om je te verwelkomen,” zegt Dicky van Berkel, directeur van de brugklaslocatie. “Kom knutselen bij techniek en de creatieve vakken, volg korte proeflessen, experimenteer met het maken van shampoo, haargel of badolie en doe mee aan de sportieve activiteiten in de gymzalen. Neem een kijkje bij de demonstraties van onder andere Lego Mindstorms, de sportroute en de theatershow. Er is zoveel te beleven tijdens de Open Dagen!”

De locaties liggen vlak bij elkaar en geven elk een eigen draai aan de Open Dagen. Zo kun je op de vmbo-locatie het IBB Café bezoeken, waar je wat kunt drinken tijdens een gesprek met een docent. De speurtocht van de havo-locatie voert je door het hele gebouw. De werelden van de sport, talen, wetenschap en kunsten ervaar je op de studieterrassen van de vwo-locatie.

Een bezoek aan de Open Dagen van Lek en Linge is slechts één van de mogelijkheden om kennis te maken met de school. “De afgelopen maanden hebben honderden leerlingen en ouders uit de regio onze snuffellessen, keuzelessen en informatieavonden bezocht,” licht Van Berkel toe. “Deze kennismakingsactiviteiten helpen leerlingen van basisscholen en hun ouders enorm bij het kiezen van een middelbare school.”

De Open Dagen van Lek en Linge vinden plaats op vrijdag 18 januari van 15.30-17.30 uur en van 19.00-21.00 uur en op maandag 21 januari van 18.00-20.00 uur. Meer informatie vind je op www.lekenlinge.nl.