• Burgemeester Jan de Boer met rechts Stedman Graham

    Indra Kolmus (BSN)
  • Rechts burgemeester Jan de Boer (rondleiding door Buren)

    Indra Kolmus (BSN)
  • Remko Harms zingt de Identity song

    Indra Kolmus (BSN)

Burgemeester Jan de Boer laat internationaal gezelschap zijn stad Buren zien

28-06-2017, 10:31 | Lezersnieuws | Marcel van der Ham

Afgelopen donderdag ontving Burgemeester Jan de Boer samen met Marcel van der Ham, directeur van Business School Nederland belangrijke bezoekers van de School.

Stedman Graham, de man van Oprah Winfrey en professor op een vooraanstaande Amerikaanse universiteit hield samen met twee andere sprekers die dag een seminar over wie je bent, je identiteit. Je identiteit is heel belangrijk als je gaat solliciteren, als je werkt, als je plannen maakt voor de toekomst. Weet je niet precies wie je bent dan wordt het heel lastig in een sollicitatiegesprek. Toekomstplannen maken als je niet weet wie je bent en wat je werkelijk wilt in je leven is ook heel lastig. Leidinggeven als manager is dan ook een uitdaging: als je niet weet wie je precies bent, hoe moet je dan leidinggeven aan een ander?

Jan de Boer was gevraagd de identiteit van het beroemde stadje Buren toe te lichten aan het internationale publiek. Willem van Oranje en Anna van Egmond, de St Lambertus kerk, het Koninklijk weeshuis en de korenmolen De Prins van Oranje passeerden de revue.

De burgemeester opende later op de avond het seminar met een schitterend historisch verhaal over de 8ste president van Amerika en zijn band met de stad Buren. De toehoorders waren verbaasd dat het veel gebruikte Amerikaanse woord "okay" van deze president, Martin van Buren, afkomstig is.

Daarna belichten de drie sprekers allerlei aspecten van je eigen identiteit en hoe je je identiteit versterkt en zichtbaar maakt.

Remko Harms, zanger van LA The Voices, sloot de avond af met de voor dit evenement ontwikkelde Identity song.

Business School Nederland, gevestigd in het oude centrum van Buren verzorgt Master programma's (MBA's), cursussen en korte evenementen en lezingen voor professionals en managers. De korte evenementen en lezingen zijn toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Veel van deze evenementen zijn gratis bij te wonen, of tegen een gereduceerd tarief, zodat men laagdrempelig kan kennismaken met het opleidingsinstituut.

Meer informatie is te vinden op www.bsn.nl