Buurt AED actie L. Wildschutstraat Meteren groot succes!

12-06-2019, 20:26 | Lezersnieuws | Karin

METEREN, 11 juni 2019 – In de buurt van de L. Wildschutstraat/ F.A. Wonnickstraat hangt binnenkort een AED. De buren hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen nauwelijks 3 weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

Initiatiefnemers van de actie zijn buurtbewoners: “We zijn deze actie gestart om in onze buurt meer veiligheid te creëren. Het is ontzettend mooi dat de actie zo breed gedragen wordt. Dat bewijst wel de snelheid waarmee de donaties binnen stroomden. Binnen nauwelijks 3 weken is het benodigde bedrag bereikt. Dank aan onze buurt!”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

 

Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl