• Filmdepot

    Lean on Pete
  • Filmdepot

    Mozart in Love

Coming-of-age film Lean on Pete en kostuumdrama Mozart in Love bij LingeFilm

14-09-2018, 15:52 | Lezersnieuws |

Bij LingeFilm draait op vrijdag 21 september en op woensdag 26 september het coming-of-age drama Lean on Pete over de roadtrip van een jongen met een paard. De film wordt beschreven als ‘een film die nog dagenlang op je inwerkt’. (De Groene Amsterdammer) Op zaterdag 22 september is het kostuumdrama met prachtige muziek Mozart in Love te zien. Het gaat over de ontstaansgeschiedenis van de beroemde opera Don Giovanni.

In het harde drama Lean on Pete wordt een beeld van de sociale onderklasse in de Verenigde Staten getoond. De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) heeft een moeilijke jeugd achter de rug. Hij sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Maar de eigenaar van het paard wil Lean on Pete laten slachten. Dan gaat Charley er vandoor met het paard. Tijdens zijn gevaarlijke tocht door Oregon en Wyoming gaat hij op zoek naar zijn tante die hij al jaren niet heeft gezien.

Mozart in Love gaat over Wolfgang Amadeus Mozart tijdens zijn periode in Praag, waarin een vrije interpretatie centraal staat van de ontstaansgeschiedenis van zijn beroemde opera Don Giovanni. Praag is door alle intriges lang niet zo rustig als hij zich had voorgesteld. Verder wordt hij verliefd op de jonge sopraan Zuzana. Al deze omstandigheden halen uiteindelijk het beste boven in Mozart, waardoor hij geïnspireerd wordt tot het schrijven van Don Giovanni.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang woensdagavond 20.00 uur.. Entree €6 in september. E-tickets via www.lingefilm.nl