• Toneelgroep T-jater: klaar voor The Compassion

    Dinie van Oort

The Compassion: paastheater op het plein

21-03-2018, 11:35 | Lezersnieuws | Dinie

Het Marktplein in Geldermalsen is op vrijdag 30 maart van 20:30 tot 21:30 uur een heus openluchttheater, waar iedereen welkom is om te komen kijken naar de gratis paastheatervoorstelling ‘The Compassion’. De trap op het Marktplein is het podium, maar Toneelgroep T-jater speelt met alles wat de locatie biedt. En dan is niets gek genoeg.

Een oud bureautje en een even oude stoel zijn, naast de groenbakken links en rechts van de trap, waar plotseling wel heel veel bloemen groeien en een scherm met vlinder - veel vlinders - dé decorstukken van de show.

De cast bestaat uit 6 spelers, twee dansers en één vertelster, met op de achtergrond een koor van 30 zangers en zangeressen. De deelnemers zijn allemaal gegrepen door het mooie van het project ‘Theater op het plein’ en het bijzondere van het spelen op locatie. Ze hopen het publiek mee te nemen in hun verhalen, waarin humor en filosofie hand in hand gaan. Ze spelen en dansen een deel van het Bijbelse paasverhaal, maar ook bewerkingen van de klassieker ‘Romeo en Julia’ , het volksverhaal over ‘De ijsheiligen’ én een origineel verhaal over de lente die gedeeld wordt. Het koor zingt vrolijk swingende liedjes en een unieke, sprookjesachtige vertelling maakt de voorstelling compleet.

Omdat The Compassion een buitenvoorstelling is, is het belangrijk dat het publiek zich warm aankleedt en een fleecedeken voor extra warmte meeneemt. Koffie, thee en andere drankjes, zijn verkrijgbaar in de aangrenzende horecagelegenheden. Wanneer het erg slecht weer is, zal de voorstelling gespeeld worden in dansschool Wildschut, want ‘the show must go on’; daar is iedereen die aan de productie meewerkt, het over eens.

De voorstelling vindt plaats op vrijdag 30 maart van 20:30 tot 21:30 uur, bij de trap op het Marktplein in Geldermalsen en is gratis toegankelijk voor iedereen die de aanloop naar de paasdagen samen wil vieren, die wil genieten van mooi theater en die zich wil laten betoveren door dit klein spektakel.