• vioolduo JuMa

    Esther de Bruijn
  • Harry van Meurs

    privé

Concert en Expositie

11-01-2019, 16:49 | Lezersnieuws | Ina

Hemelse, romantische, verrassende en virtuoze muziek voor twee violen op zondagmiddag 27 januari in de kerk van Heesselt. Mooie en toegankelijke muziek voor alle soorten publiek.

Historisch Cultureel Centrum Heesselt stelt met trots, vioolduo  JuMa, met de van oorsprong Joegoslavische Julija Hartig en de Russische Masha Iakovleva, aan u voor. Ze spelen samen in meerdere formaties, onder andere in het Radio Filharmonisch Orkest en “ROctet” (Radio strijkOctet, samengesteld uit de vooraanstaande strijkers van het RFO).

In de kerk van Heesselt spelen ze G. F. Telemann: Sonata for 2 violins, R. Gliére: 4 Duos from the 12 Duos for Two Violins,  S. Stiles: Armchair rage, C.A. Beriot: Grand Duo voor 2 violins.

Naast het virtuoze vioolspel valt er nog veel meer te genieten in de kerk van Heesselt. Kunstenaar Harry van Meurs zal met zijn schilderijen de kerk vullen. “De verwondering over het bestaan van alles kan mensen samenbrengen. De kunst is om te verwonderen”, aldus Harry van Meurs.
Hij werkt met olieverf op doek en papier op groot en zeer klein formaat (miniaturen). Het is de tweede keer dat Harry bij ons exposeert, nu met kleinere werken op doek en papier.

Vanaf 15:00 uur zal de kerk open zijn zodat u ruim de gelegenheid heeft om de werken van Harry te bewonderen. Om 16:00 uur begint het concert.

Rond 17:00 uur heffen we het glas en is het tijd voor gezelligheid en ontmoeting.

U kunt van dit alles genieten voor slechts €15 per persoon, inclusief drankje na afloop. Vrienden van Stichting Kerk Heesselt ontvangen €2 korting evenals de vroeg-boekers.

Plaatsen reserveren kan via een mail aan het secretariaat van de stichting info@kerkheesselt.nl

Meer informatie op www.kerkheesselt.nl