• CCBT trots op corsowagen

    Onbekend

Corsoclub Buurmalsen Tricht Sluit corsojaar af

14-11-2017, 22:34 | Lezersnieuws | Tom van Buuren

Afgelopen zaterdag 11 november heeft corsoclub Buurmalsen-Tricht het Corsojaar 2017 afgesloten met een klein maar gezellig slotfeestje. Dit is tevens zo'n moment waarop voorzitter Arie Hakkert alle aanwezige

vrijwilligers toespreekt en hierbij het afgelopen corsojaar doorneemt. Hierbij aan de orde kwam ook het afscheid van een 3-tal bestuursleden en dit is toch wel een dingetje.De Stichting Corsowagen Buurmalsen-Tricht ziet al een aantal jaren het aantal vrijwilligers terug lopen. Dit komt o.a. doordat oudere vrijwilligers door afnemende gezondheid niet meer de energie hebben om hun bijdrage te kunnen leveren, wat zij uiteraard nog wel heel graag willen en aan de andere kant is er vanuit de jeugd minder interesse om aan een corsowagen mee te willen bouwen. Scholieren en ouders met kinderen hebben het vandaag de dag zeer druk om aan al hun dagelijkse verplichtingen invulling te geven. Als daarbij ook nog in het voorjaar en nazomer periode een corsowagen gebouwd en beplakt moet worden waar heel wat arbeidsuren in gaat zitten, is vaak de corsoclub het eerste hobbyproject dat afvalt. Dit merken wij al een paar jaar tijdens onze plakavonden en zo ook tijdens de laatste plakweek voor het fruitcorso. Het is dan altijd weer spannend of wij onze wagen wel tijdig gereed hebben om naar Tiel te kunnen gaan. Hiermee gaat ook de kwaliteit en ervaring van onze wagenbouw achteruit en/of zelfs verloren.

Dit zijn wel twee belangrijke zaken waarmee de corsoclub van doen heeft. Het is o.a. daarom dat er voor dinsdag 21 november a.s. een vrijwilligersbijeenkomst plaats vind. Het bestuur wilt graag met zijn vrijwilligers maar ook met corsoliefhebbers in gesprek om de toekomst te bespreken van de corsoclub. Voor het bestuur zijn wij op korte termijn op zoek naar een penningmeester, maar ook voor de functie van algemeen bestuurder kunnen wij wel versterking gebruiken en daarbij verwelkomen wij graag nieuwe mensen (alle leeftijden) die het leuk vinden om mee te denken en bouwen aan een mooie corsowagen.

De vrijwilligersbijeenkomst zal worden gehouden in de basisschool De Malsenburg aan de Groeneweg 19 te Buurmalsen, aanvang 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur)

Ook zal er tijdens de vrijwilligersbijeenkomst gelegenheid zijn om in te gaan op het persbericht van de Stichting 4-Stromenland van afgelopen donderdag 9 november waarin aangekondigde veranderingen in het komende fruitcorso van 2018 zijn aangekondigd, zoals een toevoeging aan het programma 'Fruitcorso by night'.