Cursus 'Iemand met psychische problematiek in uw leven?'

11-10-2017, 17:40 | Lezersnieuws | WelzijnGeldermalsen

WelzijnGeldermalsen, WelzijnNeerijnen en WelzijnLingewaal (samen binnenkort Welzijn West Betuwe) organiseren in samenwerking met de gemeente Geldermalsen, gemeente Neerijnen, gemeente Lingewaal en Indigo Gelderland de cursus 'Iemand met psychische problemen in uw leven. De cursus is bedoeld voor naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen, zoals partners, ouders, kinderen, broers en zussen.

Heeft u in uw familie of directe omgeving iemand die kampt met psychische problemen; bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, autisme, psychose of een ander psychisch probleem. En herkent u zich in bovenstaande omschrijving dan is de cursus 'Iemand met psychische problemen in uw leven' mogelijk iets voor u.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

In deze cursus leert u meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee.

Het doel is dat u zich minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema's aan de orde, zoals: psychisch problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander.

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via pvanderkeur@welzijngeldermalsen.nl of 0345-573688

Vooraf aanmelden is verplicht. Een telefonische intake maakt deel uit van de aanmelding. De cursus start op 26 oktober en vindt plaats in De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen

Meer info http://www.welzijngeldermalsen.nl/cursus-iemand-psychische-problemen-leven/