Dames GO’97 hard onderuit tegen koploper

27-01-2019, 12:39 | Lezersnieuws | Linda

Verlies in de uitwedstrijd tegen koploper Switch Hooglanderveen 1 is geen schande, maar de dames uit Geldermalsen hebben de winst te makkelijk uit handen gegeven. 

GO’97 begon zeer sterk aan de eerste set. Door een goede servicebeurt en door aan het net scherp te reageren op slecht verdedigde ballen van Switch Hooglanderveen, liep GO gemakkelijk uit naar een 1-5 voorsprong. De tegenstander nam een time-out nodig om orde op zaken te stellen. En dat had effect: ze kregen de pass onder controle, waardoor de passer-loper in stelling kon worden gebracht en de ene na de andere bal bij GO rechtdoor in de hoek smashte. Het lukte GO niet om de verdediging op de goede plek te zetten, waardoor de voorsprong rap verdween en de set met 25-12 verloren werd. 

In de tweede set was het een gelijk opgaande strijd, waarbij het GO aan het einde niet lukte om door te pakken. Hierdoor werd de winst van deze set uit handen gegeven met 25-19.

De weerstand van GO was gebroken en Switch denderde in de derde en vierde set door naar 25-8 en 25-11.

 

Komende woensdag speelt GO’97 een thuiswedstrijd tegen Cito 1. Cito staat in de competitie een plek boven GO en het is dus zaak om hier punten te gaan pakken.