Dames GO’97 onderuit tegen de kampioen

13-04-2019, 16:31 | Lezersnieuws | Linda

In de laatste wedstrijd van het seizoen had GO niets meer te verliezen. Klassenbehoud was immers in de vorige wedstrijd al veiliggesteld. Maar voor de tegenstander, het derde damesteam van Forza Hoogland uit Amersfoort, stond het kampioenschap en rechtstreekse promotie op het spel. Zij moesten drie sets winnen om kampioen te worden. GO wilde ze die drie punten niet cadeau doen en wilde er een leuke wedstrijd van maken.

De dames van Forza begonnen zichtbaar gespannen aan de wedstrijd. Er werden erg veel servicefouten gemaakt. GO profiteerde daar niet van en maakte bijna even zoveel servicefouten, waardoor het in het begin van de eerste set lange tijd gelijk opging. Maar toen Forza de service onder controle kreeg en met steeds hogere druk ging serveren, bleek dat dit team duidelijk een maatje te groot was voor GO en terecht kandidaat was voor het kampioenschap. GO verloor de eerste set met 16-25.

Ook in de tweede set was GO niet opgewassen tegen de servicedruk van Forza. Toen werd zichtbaar dat dit team over gelijkwaardige en zeer ervaren speelsters beschikten die ook aanvallend veel in huis hadden. Elke speelster was in staat om hard en geplaatst aan te vallen. En door hun ervaring, wisselden ze deze aanvallen af met slim geprikte ballen. Dit leidde tot een 5-25 serverlies voor GO.

In de derde set herpakten de dames uit Geldermalsen zich enigszins, maar ze waren niet in staat om de geoliede machine van Forza te stoppen. Forza won de set met 17-25 en werd hiermee kampioen in poule H van de 1e klasse.

In de vierde set, waarin beide teams niets meer te winnen of verliezen hadden, werd het nog wel een echte strijd, die uiteindelijk nipt door GO verloren werd met 24-26.

Deze laatste wedstrijd van het seizoen was ook de laatste wedstrijd voor Annick van Ekeren, Liedewij Gelderblom en Roos Pellaers. Zij gaan zich op andere dingen richten. Dus dames 1 van GO is op zoek naar aanvulling voor het eerste damesteam. Mochten er dames interesse hebben, dan kunnen ze één keer in de week meetrainen op de woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in de Randhorst in Geldermalsen.