Dames GO halen goed niveau in eerste set

21-10-2018, 19:25 | Lezersnieuws | Linda

Na twee verloren wedstrijden, waarbij de dames van GO’97 passend net iets te kort kwamen en aanvallend te weinig lef toonden, is er hard getraind om deze twee aspecten van het volleyballen weer beter onder controle te krijgen. Dat dit gelukt is, mag blijken uit het feit dat de dames er afgelopen zaterdag, in de wedstrijd tegen Cito 1 uit Zeist, met de winst vandoor gingen. 

 

In de eerste set ging GO sterk van start. De servicedruk was hoog, de communicatie in het veld was goed en er werden slimme aanvallende keuzes gemaakt. Bij een ruime voorsprong kon jeugdspeelster Marit Herold zonder spanning of druk het verdelen van het spel op zich nemen en won GO de set met 19-25.

In het begin van de tweede set hield GO het stabiele spel vast en dat werd weer beloond met een ruime voorspong. Maar in het midden van de tweede set,  verwerkte GO de service van een speelster van Cito te onnauwkeurig en wist Cito weer aansluiting te vinden. Er slopen meer slordigheden in het spel van de dames uit Geldermalsen. Dit resulteerde uiteindelijk in een zeer spannend eind van de tweede set, waarin GO de set net verloor met 26-24.

In de derde en vierde set lukte het niet om direct een ruime voorsprong op te bouwen, zoals in de voorgaande sets het geval was. De servicedruk van GO nam af en GO werd regelmatig verrast door drie-meter aanvallen van Cito. Maar GO liet het hoofd niet hangen en door hard te werken, werden de derde en vierde set met 17-25 en 23-25 gewonnen. 

 

De dames hebben in de herfstvakantie de uitdaging om er in de trainingen aan te werken om scherp aan een wedstrijd te beginnen en deze scherpte ook vast te houden, zodat ze komende vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Enervo 1 weer een goede wedstrijd kunnen spelen.