Dames GO komen net tekort tegen Protos

14-01-2018, 10:20 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging GO'97

Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van GO'97 een thuiswedstrijd tegen SURFspot.nl-USV Protos 4 uit Utrecht. In de uitwedstrijd, die in oktober gespeeld was, hadden de dames uit Geldermalsen er flink van langs gekregen en hadden kansloos verloren. Dat wilde GO in deze wedstrijd niet weer laten gebeuren.

Een goed begin, zou daarbij het halve werk zijn. Maar de dames uit Geldermalsen begonnen te slap aan de wedstrijd en waren niet in staat om de verdediging van Protos te slim af te zijn. GO stond al snel op een achterstand van 6-12. Er was een time-out nodig om de zwakkere plekken bij Protos goed in beeld te krijgen en om daarover duidelijke afspraken te maken. Deze afspraken werden vervolgens goed uitgevoerd en GO vocht zich terug in de wedstrijd. Het harde werken werd beloond met een 26-24 winst.

In de tweede en derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Protos was verdedigend net iets sterker dan GO en won deze sets met 20-25 en 21-25.

Om toch meer uit de wedstrijd te halen dan erin leek te zitten, voerde GO de servicedruk in de vierde set op. Er werd heel veel risico genomen en dit resulteerde in het begin van de set in een behoorlijke voorsprong. Protos leek, door uitstekend verdedigend werk, in staat om het gat te dichten, maar bleek uiteindelijk toch geen antwoord te hebben op nog een aantal sterke servicebeurten van GO. GO won de set met 25-18.

In de vijfde set bleek Protos de sterkste door de set te winnen met 10-15.

Ondanks het verlies was GO tevreden. Het was een goede wedstrijd van een team waarin iedere speelster van waarde was.

Volgende week vrijdag staat er een thuiswedstrijd tegen Utrecht 6 op het programma.