Dames GO pakken punt van koploper TOVO 1

11-02-2018, 14:21 | Lezersnieuws | Linda

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van GO’97 een uitwedstrijd tegen TOVO 1 in Utrecht. TOVO is de koploper in de competitie en promotie kan ze bijna niet meer ontgaan.

GO startte de eerste set met een opstelling, waarbij er drie middenaanvalsters in het veld stonden. Wie er op de middenpositie stond, werd per beurt bepaald. Er werd voor gekozen om te spelen met drie middenspeelsters, omdat de relatief sterke aanval op deze positie dan optimaal benut zou kunnen worden en omdat de kans groot was dat de tegenstander in verwarring gebracht zou worden. De opstelling bracht waarop gehoopt werd en GO bood in de eerste set sterk partij tegen TOVO. Helaas moest Martine Gomez-van Haarlem het veld verlaten door een spierscheurtje in haar kuit. Annick van Ekeren nam haar positie moeiteloos over en GO wist de eerste set binnen te slepen met 26-28.

In de tweede set werd ervoor gekozen om door te gaan met de opstelling met drie middenspeelsters. Deze set ging beduidend moeizamer dan de eerste. Vooral de mindere servicepass zorgde ervoor dat GO deze set vlot verloor met 25-13.

In de derde set werd er weer in de traditionele opstelling gestart. Dat zorgde voor rust en dat resulteerde in set waarin de beide teams weer aan elkaar gewaagd waren. Het lukte GO helaas net niet om de set te winnen: 25-22.

In de laatste set liet de service-pass weer te wensen over en GO verloor deze set met 25-19.

In een wedstrijd met een heel wisselend niveau van volleybal, is het GO gelukt om een puntje van de koploper te pakken. Een resultaat waar de dames toch heel tevreden mee waren.

De volgende wedstrijd zal pas gespeeld worden op 9 maart. Het is een thuiswedstrijd tegen het jonge Vives D2.