Dames GO speelden sterke wedstrijd, maar Protos was sterker

10-02-2019, 13:54 | Lezersnieuws | Linda

Afgelopen zaterdag speelden de dames van GO’97 een uitwedstrijd tegen SURFspot.nl-USV Protos dames 4. Protos stond op een stevige derde en GO op de achtste plaats in de competitie. 

GO begon sterk aan de eerste set. Met een harde service en een gevarieerde aanval wisten de dames vlot uit te lopen naar een 8-15 voorsprong. Door een mindere service-pass van GO op de helft van de set, wist Protos langzaam dichterbij te komen en moest GO hard werken voor de setwinst. Dat lukte, want de eerste set werd gewonnen met 23-25.

In de tweede en derde set ging het gelijk op en werd er aan beide kanten goed gespeeld. In de derde set stond GO tweemaal op setpoint, maar Protos bleek net de sterkste en won deze twee sets.

In de vierde set, kon Protos speelsters inzetten, die nog weinig gespeeld hadden en nog niet vermoeid waren. GO heeft niet de beschikking over zoveel wissels. Door vermoeidheid slopen er foutjes in het spel van GO en lukte het niet om alles goed af te ronden. Hierdoor werd ook de vierde set door Protos gewonnen. 

Op vrijdag speelt GO een thuiswedstrijd tegen Switch. Bij volle winst, zal GO een grote stap zetten naar een veilige plaats in de competitie.