Dames GO verliezen vijfsetter

18-03-2018, 10:57 | Lezersnieuws | Linda

Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van GO’97 een uitwedstrijd tegen het tweede team van Majella.

 

GO begon sterk aan de wedstrijd. De servicedruk was hoog en de aanvallers wisten  de gaten in de verdediging van Majella eenvoudig te vinden. De dames hadden er zichtbaar plezier in en lieten aantrekkelijk volleybal zien. De eerste set werd vlot met 13-25 gewonnen.

Maar in de tweede set leek er wat nonchalance in het spel te sluipen. De servicedruk en de passing werden minder en de blokkering was minder effectief. Majella wist hiervan te profiteren en won de set met 25-16.

In de derde set pakten de dames uit Geldermalsen de concentratie weer op en werd het niveau van de eerste set gehaald. Majella was inmiddels beter in het spel gekomen, waardoor ze meer weerstand boden. Maar GO zette nog een tandje bij en won de set met 16-25.

De vierde set leek een kopie van de tweede: het lukte allemaal net niet. Door ziekte, een laatste restje van een blessure en geen leenmogelijkheden bij het tweede team, dat ook een wedstrijd aan het spelen was, bleek de basis van GO te krap. Coach Leo van Mourik had niet de mogelijkheid om door middel van een aantal wissels het tij te keren en de winst ging in deze set met 25-14 naar Majella.

Beide teams wilden de laatste set graag winnen. Het ging lange tijd gelijk op, waarbij GO in het begin toch steeds een paar puntjes voorsprong had. Maar aan het eind van de set werd de voorsprong uit handen gegeven door een aantal persoonlijke fouten en Majella won de set met 15-12.

 

GO blijft met deze uitslag op de 8e plek in de competitie staan. Hierbij is het team nog niet zeker van klassenbehoud, maar heeft dit nog steeds volledig zelf in handen.

 

Komende vrijdag speelt GO een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Servia.