Dames GO'97 winnen voor de vierde keer op rij

17-12-2017, 17:20 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging GO'97

Afgelopen zaterdag speelden de dames van GO'97 een uitwedstrijd tegen VOC Maarssen 1. Het was al lange tijd bekend dat het eerste team uit Geldermalsen niet compleet zou zijn, maar helaas kon VOC Maarssen de wedstrijd niet verplaatsen. Gelukkig speelde het tweede team geen wedstrijd en waren er drie dames bereid gevonden om mee te gaan, zodat er toch met acht speelster aan de wedstrijd begonnen kon worden. Met name de geleende Daniëlle van Hevelingen heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld.

De dames uit Geldermalsen hadden even tijd nodig om te wennen aan het spelen in de zaal in Bloemstede. Het licht viel vervelend naar binnen en de vloer was erg glad. De eerste punten in de wedstrijd werden daardoor dan ook snel weggegeven. Maar GO herpakte zich en voerde de servicedruk op. Het lukte VOC Maarssen niet vaak om de pass binnen de drie meter te krijgen, waardoor de aanval er aan de andere kant van het net er niet uitkwam. GO won de set met 19-25.

In de tweede set veranderde GO niets aan de tactiek. VOC Maarssen kreeg iets meer grip op de service en wist het GO daardoor nog even lastig te maken. Uiteindelijk won GO de set met 21-25.

In de derde set zette VOC Maarssen het betere spel van de tweede set voort en pakten hierdoor in het begin van de set net iets meer punten dan GO. GO kreeg moeite met het opvangen van de service van één speelster, wat VOC een aantal punten opleverde door passfouten van GO. Toen GO weer controle kreeg over de

service-pass, lukte het de aanvalsters niet om punten te scoren. De set werd dan ook met behoorlijke cijfers verloren: 25-11.

In de vierde set ging het lange tijd gelijk op. Het was GO die steeds op een kleine voorsprong stond en de set met 22-25 naar zich toetrok.

Door de vierde zege op rij, is GO opgeklommen naar de zesde positie in de competitie.

De volgende wedstrijd van GO is een thuiswedstrijd op 12 januari tegen SURFspot.nl - USV Protos 4