Dames WHV strijdend ten onder in Dordrecht.

17-12-2018, 16:14 | Lezersnieuws | Wietske

Op zaterdag 17 december speelden de dames van WHV tegen de nummer twee op de ranglijst: Next Volley Dordrecht DS2. WHV verloor de wedstrijd met 3-1, maar ging strijdend ten onder.

De eerste set begon WHV sterk, mede door een sterke servicebeurt van Lotte Kleijer, en dus ging WHV er met de voorsprong vandoor. Echter, Next Volley herpakte zich snel en in korte tijd stond het weer gelijk. WHV liet goed spel zien en mede door hoog blok en een sterke verdedigingslinie wist WHV zich staande te houden. Toch was dat niet voldoende om de set binnen te slepen en dus ging de eerste set met 25-20 naar de thuisploeg.

De tweede set begon WHV opnieuw sterk. De dames lieten alles zien wat ze konden en de tegenstander had het nakijken. WHV stond als een huis en veroverde zo een voorsprong van 10 punten. Mirjam Steenis, die een uitstekende wedstrijd speelde, verdeelde het spel slim en zo sleepte WHV de tweede set in de wacht, zonder dat Dordrecht in de buurt kwam. Het werd 25-15 voor de Asperse dames.  

De derde set begon WHV slordiger en de twijfel sloeg in. Er werd een aantal keer in het net geserveerd en Next Volley omzeilde het blok alsof het niets was. Toch scoorden onze dames uit Asperen meerdere keren en had ook het blok van de tegenstander het zwaar. De opgebouwde achterstand was niet meer te herstellen en de set ging naar de tegenstander met 25-14.

Ook de laatste set wonnen de tegenstanders, al deed WHV wel haar uiterste best om hier verandering in te brengen. De verdediging stond weer als een huis en door goede aanvallen van o.a. Hadassa Bakker speelde WHV weer hetzelfde sterke spel als voorheen. Dit was van korte duur. De Dordrechtse dames werkten hard en bleken hun 2e plaats waardig. WHV verloor met 25-16.

 

De eerstvolgende wedstrijd van de Asperse dames is op zaterdag 12 januari tegen een naaste concurrent: RVC/Libanon’50 DS2.