• Winnaars Techniekwedstrijd 2019

    G. van Buuren

De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy wint 15e techniekwedstrijd.

14-06-2019, 14:30 | Lezersnieuws | T.C.

Geldermalsen - Op het terrein van Bouwmensen in Geldermalsen werd vrijdag de slotdag van de vijftiende techniekwedstrijd voor basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 in het Rivierengebied gehouden. 450 leerlingen van 19 basisscholen maakten 81 werkstukken op basis van het thema "Kettingreactie". Deze werkstukken staan tentoongesteld in de ruimtes van Bouwmensen. Gedurende de afgelopen maanden waren zij op speelse, maar leerzame wijze bezig met hun werkstuk en daarmee met techniek.

Dat is de gedachte achter de Stichting Techniekwedstrijd; Kinderen op de basisschool in aanraking brengen met techniek. 

Er is een groot tekort aan technische mensen en dat zal de komende jaren nog doorzetten, omdat steeds minder mensen voor een technisch beroep kiezen.

De Stichting Techniekwedstrijd, die geheel door vrijwilligers wordt gerund, bedenkt ieder jaar een thema. Zij zorgt, dat de deelnemende scholen materialen krijgen om te starten. De scholen krijgen enkele adviserende bezoeken van ervaren technische mensen uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Op vrijdag 14 juni is alle deelnemende leerlingen een feestelijke ochtend aangeboden met optredens van zanger Rutger, DJ-Ramon en technisch-goochelaar Lodewijk de Widt. Op deze ochtend zijn uiteraard ook de prijzen in de verschillende categorieën uitgereikt.

 

Uitslagen van de Techniekwedstrijd 2019

Hoofdprijzen

Winnaar 1ste prijs: De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy

Het werkstuk is gemaakt door: Lars, Ruben, Feike, Francis en Marit.

Winnaar 2de prijs: De Achtbaan uit Tiel

Winnaar 3de prijs: Prins Clausschool uit Tiel